välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man neutralisera vatten med pH 1,5

Postad av : Camilla Näslund

pH är verksamt på en skala från 0 till 14 att visar om en vatten-baserad lösning är sur, basiskt eller neutralt. Neutral lösningar uppvisar pH 7, medan sura lösningar uppvisar pH under 7 och basiska lösningar uppvisar ett pH-värde högre än 7. En "lösning" i detta fall avser en blandning av vatten och ett annat ämne som kan göra vattnet sur eller basisk efter Substansen upplöses. Som sådan kan en lösning med ett pH på 1,5 inte vara "rena" vatten

Ju större pH över 7, desto mer sura lösningen. PH verkar på en logaritmisk skala. Detta innebär att en lösning med ett pH på 4 är 10 gånger surare än en lösning med ett pH på 5 och 100 gånger surare än en lösning med ett pH på 6.

Baser neutraliserar syror i den de medför pH i en sur lösning närmare 7. Neutralisera en syra kräver därför tillsats av en bas. Det säkraste och mest lättillgängliga bas är natriumbikarbonat, även känd som bakpulver

Du behöver:.
Bakpulver
pH-teststickor.


1.
Inköp pH-teststickor vid en pool-utbudet butik. Bakpulver bör finnas tillgänglig på varje livsmedelsbutik, förmodligen hyllan nära tvättprodukter.
2.
Doppa en pH testremsa i surt vatten för att kontrollera den initiala pH. Testet-strip kit kommer med ett diagram som gör att färgen på teststickan vara korrelerad till lösningens pH.
3.
Lägg bakpulver i vattnet och rör eller snurra tills upplöst. Lösningen kommer att avge gasbubblor --- detta är koldioxid från bakpulver och inte utgör någon allvarlig fara. Det exakta bakpulver kommer att bero på den mängd vatten. Om vattnet ursprungliga pH-värde var 1,5, då den mängd bakpulver krävs för att uppnå pH 7 kommer att vara cirka 2,7 gram bikarbonat, per liter vatten. I måttsystem, omvandlar detta till ca u00BD tsk. bakpulver per liter vatten.
4.
testa vattnet med en annan teststicka för att kontrollera pH-värdet. Om pH är fortfarande mindre än 7, tillsätt mer bakpulver i små mängder (1 tsk. Eller mindre). Fortsätt att lägga bakpulver och åter testa tills den önskade pH uppnås.

Tips och varningar


  • Eftersom pH närmar neutralt (pH 7), tillsätt bakpulver i små steg (mindre än 1 /2 tsk. ) För att inte överskridits och höja pH över 7.
  • Lösningar med pH-värden mindre än 2 är frätande. Användning av gummihandskar och ögonskydd rekommenderas starkt.
    Previous:nothing
    Next:kul saker att påvisa
    
    Copyright © 2011 give2all.org