välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kul saker att påvisa

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
bakpulver
. pH-teststickor.

Vetenskap behöver inte vara tråkiga. Det finns sätt att demonstrera olika vetenskapens lagar som både praktiskt och roligt. De uppräknade experiment använda enkla objekt som finns runt huset och även om tillsyn av vuxen behövs, är säkra för de flesta barn i skolåldern. Bäst av allt, lär de vetenskapliga begrepp på ett sätt som är lätta att förstå.

Absorption

Ett intressant sätt att studera hur ett material absorberar en annan genom att använda det som vissa kallar Magic Egg trick. Allt du behöver är en hårdkokt ägg, lite vinäger och en burk med lock. Om du lägger ägget i burken och täck den med vinäger och låt det sitta i den slutna burken i minst en vecka, kommer äggskal absorbera vinäger. Syran i vinäger löser upp skalet, vilket ger ett ägg som känns som en gummiboll. Det kan även studsa.

Magnetism

Vrid studie av magneter i ett spel genom att gå "fiska" för cut-out guldfiskar i en låtsas skolåda damm. Allt du behöver är en penna, ditt metspö och en magnet, dina bete, bunden på ena änden med en sträng. Om du skär ut ett dussin fiskar i olika färger och sätta en metall gem på var och en, kommer ditt metspö kunna plocka upp dem. Magneter dras till gem. Spela tillsammans med en vän och se vilken som kan fånga flest fiskar.

Gravity

Tyngdkraften är den kraft som håller oss alla från flytande ut i rymden. Det är också den kraft som ibland lockar meteorer till jorden. Om meteorer är tillräckligt stora och inte brinna upp i atmosfären på vägen ner, de gör kratrar när de träffar jorden. Ett sätt att bevisa detta är genom att lägga ett lager av mjöl i en ugnsform och sedan släppa en marmor i formen. Den marmor kommer att göra en krater. Om du försiktigt ta ut marmor kan du se ringen görs när det landade. De kratrar du ser på månen, som inte har allvarlig men inte lika mycket som jorden, gjordes i just det här sättet.

Kolsyra Reaction

Detta experiment utförs bäst utanför. Allt du behöver är en 2-liters flaska läsk, helst diet eftersom det är lättare att städa upp och inte så klibbigt, och en rulle Mentos minttabletter. För att göra det lättare att sätta myntverk i läsk flaska kan du använda ett papper rullade till ett rör. Packa myntverk och placerade dem i dina papper tuben och sedan lägga röret bredvid läsk flaska öppnas. Släpp alla myntverk i flaskan samtidigt och sedan köra. Du kan bara få stänk av din varmvattenberedare i en flaska.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om buggar källvatten
    
    Copyright © 2011 give2all.org