välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel Culex

Postad av : Jonathan Nyberg

Släktet Culex omfattar över 2. 500 olika arter av myggor. Även om varje art "levande varierar --- varifrån äggen läggs till matvanor --- Alla fullvuxen Culex morph från ägg till larv till puppa till vuxen. Även miljömässiga faktorer bidrar till längden på en Culex livscykel, vanligtvis män lever omkring en vecka och honor leva så länge som en månad. Kvinnor i ide lever längre

Dräktighetstiden

höstens sista generationen av inseminerats kvinnliga Culex fylla på kolhydrater och initiera viloläge. Under resterna av hösten och vintermånaderna, låg honor vilande i fuktiga områden och dödligheten är hög. Kvinnor som överlever ur viloläge under varmare månader och börjar lägga ägg.

Äggläggande scen

Alla Culex Äggen läggs i antingen färska eller stillastående vatten, även stillastående vatten är att föredra eftersom det innehåller mer mat möjligheter. Vissa arter väljer smält snö, tidvattensbassänger, marscher salt, bevattnade betesmarker eller dammar regnvatten, medan andra väljer avlopp, diken eller pölar. Om en mygga lägger sina ägg kan vara en indikator på dess art. Äggen läggs ett ägg i taget, vanligtvis på natten och i varmt väder, och flyter på vatten i flottar hundra eller fler ägg som sitter ihop. Ett ägg-flotten ser ut som en flytande spec av smuts. En kvinnlig kan lägga en ny generationer av ägg var tredje dag. Äggen kläcks vanligtvis till larver inom 24-48 timmar.

larvstadiet

larv, eller "embryona," leva under vattnet i sju till 14 dagar och kommer nära ytan för syre, där de använder hävert rör att andas. Mikroorganismer som finns i vatten, som alger och organiskt material, leverera livsmedel för larv. Under larvstadiet, skjul Culex deras hud fyra gånger i etapper kallas "instars," växer större efter varje trillar och så småningom ömsat i en 1/2-inch puppa.

Pupa scen

En puppa, eller "tumlare , "vilar" som flyter på ytan av vatten från en till fyra dagar, under vilken tid den får syre genom två andning rör, eller "trumpeter. "Under puppstadium, äter den Culex inte och lever inuti en PUPP-fall, som liknar en fjäril kokong scenen, där det morphs till en fullvuxen vuxen. De vuxna så småningom spricker öppna sina PUPP-fall och kommer till vattenytan för att börja sitt liv ovanför vattnet.

Vuxen scen

En nyligen framkommit vuxen vilar på ytan av vatten för att torka och ge sitt kropp tid att härda. vingarna börjar sprida sig gör det möjligt att flyga, Även Culex anses svaga flygblad som fortfarande nära hemmet. Utfodring och parning inträffar efter cirka två dagar. Honorna lever på människors och djurs blod på kvällarna, föredrar blod av fåglar, för att ge näring åt sina utveckla ägg. Män äter blomma nektar. Honorna biter och sprider sjukdomar, medan män inte gör det.

Andra faktorer

Temperatur och arter typ bidrar till att avgöra exakt hur lång tid varje fas av ett Culex livscykel varar. Till exempel kan en Culex tarsalis livscykel på 70 grader upp till två veckor, medan dess livscykel på 80 grader får bara sista 10 dagar. Vissa Culex slutföra sin livscykel i fyra dagar, medan andra tar upp till en månad. Och kan vissa honor leva månader i ide.

    
    Copyright © 2011 give2all.org