välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnaden mellan reella och falska diamanter

Postad av : P-O Lennartsson

Tala om skillnaden mellan en falsk och riktig diamant är inte bara för det tränade ögat. Innan du gör en stor diamant inköp, följa vissa försiktighetsåtgärder för att säkerställa att du får den verkliga affären. Real diamanter har vissa attribut som falska diamanter aldrig kommer att kunna återskapa. Om allt annat misslyckas, med en sten bedömas kommer att se till att du får en äkta diamant

falska diamanter

Fake diamanter är anlagda. De är oftast syntetmaterial, glas och cubic zirconia och kan komma i olika färger. Odlade diamanter odlas från ett frö under högt tryck och temperatur. Den naturliga inneslutningar av en riktig diamant skall läggas till odlade diamanter för att simulera en äkta diamant. Cubic Zirconia består främst av zirkoniumdioxid och är heaver och mindre hårt än en riktig diamant.

äkta diamanter

äkta diamanter som tillverkas i gruvor är rankade en 10 på Mohs skala av hårdhet. Riktiga diamanter ligger på snitt, klarhet, färg och karatvikt. Real diamanter kommer nästan alltid visa inre inneslutningar och skador, speciellt under 10x förstoring. Real diamanter kommer med ett äkthetsintyg från en tillförlitlig klassificering organisation eller värderingsman som kan ge bevis och specifikationer av snittet, klarhet, färg och karatvikt.

Ljusreflektionen

riktiga diamanter gnistrar mycket mer än glas eller kvarts, dessa imitationer inte böjer ljus hur en riktig diamant gör. Om stenen är löst eller inte i en inställning kan du placera den på en tidning upp och ner för att se om utskriften är synligt. Om stenen är en riktig diamant, kommer du inte kunna se ut på tidningen. Dessutom har en äkta diamant en grå reflektion och scintillation. En falsk eller syntetisk diamant kommer att ha en regnbåge reflektion.

Vikt

cubic zirconia väger ungefär 1,5 gånger mer än en äkta diamant. Det är också mindre hårt än en riktig diamant, så repor på ytan av stenen är en giveaway att det inte är en riktig diamant. Använda en karat eller en pärla skala att jämföra stenar av samma storlek kommer att indikera vilket som är falska eller riktiga.

Monterat Stones

För att kontrollera om en monterad sten är verkliga eller falska, titta direkt via toppen. Om diamanten är riktig, bör du inte kunna se botten av stenen. Om du kan se rakt igenom stenen till botten, det är ett syntetiskt eller falsk diamant. Montering av en falsk sten normalt vara i en billig metall. Leta efter en stämpel inne i metall uppgifter om huruvida det guld eller platina.

Water Test

Om du sätter en diamant i vatten, kommer det sjunka. Om du lägger falska diamanter i vattnet, kommer de flyta.

Fog Test

Om du andas på den ton och den förblir dimmigt för två till fyra sekunder, är stenen en bluff. Äkta diamanter snabbt fri från varje dimma Om det har andats på.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en robot för Robot Wars
    
    Copyright © 2011 give2all.org