välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är livsmiljö för ett crabeater säl?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Enligt Antarktis anslutning är crabeater sigill, känt vetenskapligt som Lobodon carcinophaga, en av de vanligaste stora djur i världen. De är en viktig del av deras ekosystem, lära sig mer om hur crabeater tätningar relatera till deras livsmiljö kan vara till hjälp för att förstå tätningar själva

intervall

Enligt MarineBio, ett marint bevarande och naturvetenskaplig utbildning grupp, crabeater tätningen bor i Södra ishavet och på packisen i Antarktis. Packisen är frusen havsvatten som bildar en skorpa av is på ytan. På vintern kan tätningarna finns så långt norrut som Sydamerika, Tasmanien, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika.

Migration

Under sommaren sälarna lever i Antarktis, men när vintern börjar , crabeater tätningar norrut, rör sig i hastigheter upp till 15 miles per timme att tillbringa vintern i varmare vatten. Några unga sälar kommer att bli förvirrad och börja söderut på packisen, ett misstag som normalt kommer att visa sig ödesdigert när de reser bort från vattnet och in i kallare, hårdare miljö.

Reproduktionsvanor

Crabeater tätningar är normalt ensamma. Men under häckningstiden, vilket sker på packisen på våren, samlas de i små familjegrupper som består av en hanne, en hona och deras ungar. Denna grupp kommer att behöva en rejäl område med en radie av upp till 150 meter, där fadern kommer att försvara aggressivt.

Diet

crabeater säl Antarktis habitat förser den med krill, dess primära diet, men tätningen kommer också att äta småfisk och bläckfisk. På grunda dyk, crabeater tätningar använder sina tänder till stam krill från vattnet. Enligt Seal Conservation Society, kan lita på krill vålla problem för den crabeater tätning i framtiden eftersom antalet krill-ätande valar börjar att återhämta sig från överdriven jakt. Som valar blir mer folkrika, kommer konkurrensen om krill öka.

Hot

Enligt MarineBio, skyddar crabeater säl avlägsen plats den från jägare, men arten har ansiktet några hot. De riskerar att drabbas av de skadliga effekterna av miljöförstöring, samtidigt som den globala uppvärmningen kan smälta ner drivisen och minska sälarnas livsmiljö.

    Previous:nothing
    Next:livscykel Culex
    
    Copyright © 2011 give2all.org