välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad apparater har magneter i dem?

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:
bakpulver
. pH-teststickor.

Enkel, billig och diskret, magneter tjäna många funktioner i hushållsapparater. De utgör väsentliga delar av varje elektrisk motor, som producerar krafter som gör motorn snurra. De fungerar som tillförlitliga spärrar för att hålla stängda dörrar utan att behöva en komplicerad mekanism. Och de innehar poster på plats, vilket gör hushållssysslor lättare. Användningen av magneter varierar från triviala till avgörande, men de gör våra liv lite enklare.

Kylskåp

År 1956 passerade kongressen Kylskåp Safety Act, beordrat ett enkelt, säkert sätt att öppna ett kylskåp dörr från insidan. Före den tiden skulle barnen fastnar leker i kasserade kylskåp som har en låsning dörrmekanismen. Sedan dess har nästan alla kylskåp hade magnetisk dörrstängning. De är starka nog att hålla dörren stängd, men kan släppa dörren om en liten tryck tillämpas från insidan.

Mikrovågsugn

Inuti mikrovågsugnen, en så kallad sugrör en magnetron producerar mikrovågor (kort radio vågor) som värmer din mat. Röret använder en uppsättning av starka magneter och högspänningsledningar el för att generera mikrovågor stark nog för att koka vatten, baka en potatis, eller pop dina popcorn.

Burköppnare

En elektrisk konservöppnare håller locket på plats med en stark magnet, sedan skär innanför kanten på locket. När locket tas bort, håller magneten den på plats så att du kan ta burken och dess innehåll. Ett snabbt ryck på locket drar bort magneten så att du kan kasta det.

Dammsugare

Din dammsugarens elmotor innehåller en uppsättning av elektromagneter. När du slår på strömmen, ström till magneterna, producerar krafter som gör motorn snurra. Vissa elmotorer använder permanenta magneter, en del har elektromagneter, men de är alla beroende av en rörlig magnetfält.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en billig våg
    
    Copyright © 2011 give2all.org