välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Colorado kolmonoxid lag

Postad av : P-O Lennartsson

I juli 202C guvernören i Colorado som lag ett lagförslag uppdragsgivning placering av larm för kolmonoxid i hem eller hyresfastigheter. Colorado reviderade stadgan (CRS) 38-45 ger detaljerna i lagstiftningen och som fastighetsägare det gäller

Definition

Per CRS 38-45-101, kolmonoxid larm upptäcka gas och också utfärda en "avgränsad, ljudlarm," uppfyller säkerhetskraven för nationellt certifierade Labs , och driva med batteri eller kontakten i ett eluttag, backas upp av batterier. Användning av kombinationen larm för rök och koloxid upptäckt är acceptabelt om en sådan anordning "producerar ett larm, eller ett larm och röstsignal på ett sätt som tydligt skiljer mellan de två faror.

Försäljning Homes

När säljer ett hem, larm ägaren eller mäklaren skall se till installation av kolmonoxid 15 meter eller mindre från dörren i varje rum utformade för att sova ändamål. Detta krav gäller särskilt för hushåll med ett "bränsle som eldas med värmare eller anordning, en öppen spis eller ett intilliggande garage," CRS 38-45-102 stater.

hyresfastighet

Ägare av hyra hem ska se det operativa tillstånd av kolmonoxid larm innan nya hyresgäster flyttar in Placement krav för larmenheter är desamma som beskrivits för försäljning fastigheter. När närvaro av hyresfastigheter, ägarna kan inte hållas ansvarig för "underhåll, reparation eller utbyte av ett kolmonoxid larm eller skötsel och byte av batterier. "

Hyresgäst Ansvar

Efter att ha flyttat in i en hyresbostad , hyresgästen måste hålla larm kolmonoxid i gott, fungerande skick och skriftligen underrätta hyresvärden om batterierna behöver bytas ut, om en stöld av enheten sker, om hyresgästen inte kan lokalisera larmet, eller om ett fel finns som ligger utanför hyresgästens möjlighet att korrigera.

Överväganden

Statewide Lagen tillåter lokala stad och regeringar län att fastställa bestämmelser kolmonoxid egen som får innehålla strängare krav än de som finns i datoriserade bokningssystem 38-45. Det återstår dock ett brott mot statens lag för att ta bort batterierna från larm "inte är en del av en process för att inspektera, underhålla, reparera eller byta" enheten eller batterier.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör UV vatten
    
    Copyright © 2011 give2all.org