välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är Arizona växter & djur?

Postad av : Camilla Näslund

Northern Arizona blir snö och ensiffriga temperaturer på vintern och mildare somrar än i söder med en genomsnittlig årsnederbörd på minst 25 inches. Den centrala och södra öken delar av staten, där staten däggdjur, fåglar och blommor finns, har ett genomsnittligt dagligt hög temperatur på 105 grader Fahrenheit och årlig nederbörd på endast 3 inches. Dessa djur och växter skall vara mycket väl anpassade till varma torra förhållanden för att frodas.

KÄRRHÖK

Det statliga däggdjur för Arizona är KÄRRHÖK (Bassariscus astutus). Det var officiellt utsedda 1986. Den KÄRRHÖK är en liten köttätare, cirka 2 1 /2 meter lång, som liknar en räv med grå-BUFF pälsar och en lång ringmärkt tvättbjörn typ svans. Dessa är främst nattaktiva djur som sover hela dagens hetta i dens. Ringtails är utmärkta klättrare som lätt kan skala en vertikal vägg. De lever i olika livsmiljöer inklusive Sonoraöknen och barrskog skogsområden. Rock pålar, stenmurar och väggar canyon är deras föredragna miljö där de gör sina lyor i sprickor, sprickor och hål. Det kan ibland hittas lever i ihåliga träd eller stockar i skogen. Deras mycket varierade kosten består av små fåglar, gnagare, reptiler, insekter, kadaver och frukt.

Cactus Wren

Arizona tillstånd fågel är kaktus Wren (Heleodytes brunneicapillus couesi) som blev offentligt 1931. Dessa 7 till 8 tum lång fåglar livskamrat och gör sina bon i taggig kaktus där kaktus taggar skydda den från blivande inkräktare. Detta är den största av de nordamerikanska gärdsmyg arter. De män och kvinnor ser mycket lika med mörkbruna mönstrade vita toppar och halsen med blek beige mörkt mönstrade bruna bröst och magar. Deras diet består av myror, skalbaggar, gräshoppor och getingar och kompletteras ibland med frön och frukt. Dess fukt behov tillgodoses främst genom den mat den förbrukar och det försvinner ofta upp stående vatten. De är infödda i hela sydvästra USA och i centrala Mexiko. Kaktusen gärdsmyg skyddas av federal lag och det är olagligt att döda dem eller ha dem i fångenskap.

Saguaro Cactus

Saguaro kaktusen blomma (Cereus giganteus) var officiellt utsetts till Arizona State blomma 1931. Det är en vit vaxartad blomma som groddar upp från toppen av kaktus och dess armar i klasar under maj och juni. Den Saguaro är inhemsk till Arizona och kan leva upp till 200 år att nå höjder på 35 till 50 meter i en hög pelare form. Det är grayish-grön med vertikala rader av taggiga ryggar. De växer och propagerar mycket långsamt och ofta inte producera vapen och skjuter sida tills de är 75 år gammal. Den Saguaro kaktus kan bara hittas i Sonoraöknen och är skyddad enligt lag i Arizona. Att skada dem på något sätt är olagligt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org