välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför socker vatten görs för kolibrier tur grumlig?

Postad av : P-O Lennartsson

Fågelskådare ofta gillar att titta på fåglar på nära håll, och ge matare är ett sätt att få den chansen. Medan kolibrier konsumerar stora mängder nektar från blommor, dricker de också socker vatten ges i fågelholkar. Som socker vatten kan bli grumlig av olika anledningar, dock. Kolibrier kan undvika en molnig feeder, eller kanske förbrukar grumligt vatten och blir sjuk

Bakterier

Den främsta orsaken till grumligt vatten är bakterietillväxt. Bakterier kan finna sin väg in matare från socker, vatten eller till och med från kolibrier "tungor. För att minska sannolikheten för att socker eller vatten introducerar föroreningar, försök att sterilisera lösningen innan du fyller i mataren. En teknik är att helt enkelt koka vattnet och tillsätt sockret. En annan metod är att koka vattnet, tillsätt socker, och kort leda till att hela lösningen till en koka. Det finns inget sätt att styra bakterierna som väckts av fåglarna själva.

Mold

Mögel kan också orsaka grumligt vatten socker, men lösningen kommer vanligtvis har en mörk färg från svart mögelsporer. Återigen kan mögel bero på att vatten eller socker, som kan lösas genom kokning. Men det är mer troligt att mögel kommer att införas genom att mata fåglar eller insekter.

Socker Belopp

Mest kolibri socker-vatten lösningar innehåller fyra delar vatten till en del socker, men de kan göras med hjälp av nästan alla proportioner. Ju större andel av socker, kommer dock snabbare lösningen gå illa. Socker är en näringskälla för bakterier och mögel också.

Miljömässiga orsaker

Men bakterier eller mögel vindar upp i socker vatten, vissa förutsättningar medge att halten att öka. Ju varmare utetemperaturen, desto snabbare bakterier eller mögel växa och sprida sig. När temperaturen är under 70 grader Fahrenheit, det är OK att rengöra det var sjunde dag. Men när utetemperaturen är över 70 grader bör det rengöras oftare varmare blir det.

Feeder Läge

Placera din feeder på en skuggig plats för att undvika höga temperaturer, särskilt om du inte kommer att kunna ändra socker vatten ofta. Även överväga att placera den där du kan se den, både för din fågelskådning njutning och så du inte glömmer att hålla mataren.

Hur rengör

När det är möjligt, köp en kolibri matare som är lätt att rengöra. Det ska vara lätt att ta isär så att varje del kan nås. Använd varmt vatten eller ättika lösning för rengöring. Använd inte tvål eller rengöringsmedel. Om det finns mögel närvarande, kan du behöva använda en skura enheten. Du kan också koka nonplastic bitar.

    Previous:nothing
    Next:uppgifter om djur i floden Rhen
    
    Copyright © 2011 give2all.org