välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka typer av grodor i den tempererade regnskogen?

Postad av : Valon Istrefi

Även om termen "regnskogen" kan få dig att tänka på stora ormar, en samling av exotiska växter och färgglada grodor, dessa former av djurliv hitta sitt hem just i den tropiska regnskogen. Den tempererade regnskogen är olika, uppnås i allmänhet svalare temperaturer och har betydligt mindre regn. Dessa regnskog finns i västra Kanada, södra Alaska och västra Kalifornien, Kina, Västeuropa och sydöstra Australien, normalt i kustområden eller bergsområden. Liksom tropiska regnskogar, är tempererade regnskogarna vimlar av vilda djur såsom grodor.

Fire-bellied Toad

Grodor och paddor hör till samma order. Även paddor ofta som torr-landdjur och grodor betraktas som sann groddjur, vissa arter av padda tillbringar mycket tid i vattnet, såsom brand-bellied padda. Branden-bellied toad tillbringar större delen av året i vattnet, kom på land för att övervintra under vintern.

Branden-bellied toad växer naturligt i nordöstra Kina och Korea, som lever i tempererade regnskogarna i bergsområden. Denna padda är brun-grön med en färgsprakande röd-orange buk. De är mycket ofta hålls som husdjur, och kan leva upp till 30 år.

Pacific Tree Frog

The Pacific lövgroda är hemma i kustnära tempererade områden regnskog i västra Kanada och Kalifornien, men dess räckvidd omfattar även mer östra staterna. Denna groda är ljust gröna med mörkt svartbrun ränder över sina ögon, ungefär som den nordamerikanska trä groda. Till skillnad från de flesta träd grodor, inte klättra Stilla lövgroda inte upp i de högre grenarna av stora träd i sin naturliga miljö, utan föredrar att stanna närmare marken.

Australiska Pungdjur Frog

Den australiska pungdjur grodan finns i de tempererade regnskogar i Australien. Termen "pungdjur" normalt reserverad för däggdjur som använder påsar hysa deras unga, som kängurur. Den manliga australiska pungdjur grodan har små öppningar på benen som han använder för att transportera sina yngel när de väl har kläckts. När grodyngel har avslutat sina metamorfos till små barn grodor lämnar de påsarna.

Lövgroda

lövgroda finns i de tempererade regnskogar i Australien. Det finns lövgroda arter finns över hela världen, även i USA, men dessa arter är hemma i semi-tropiskt klimat. Den australiska lövgroda är ljust grön färg, med klibbiga tå kuddar som hjälper IT-grepp och klättra i träd.

Gray Trä Frog

Den grå trä grodan finns i de tempererade regnskogarna i Sydamerika, vanligtvis på högre höjder och på berg. Denna groda är brun med grå fläckar över hela kroppen, och dess befolkning status är hotad på grund av avskogning i dess naturliga livsmiljö.

    Previous:nothing
    Next:hur man suga ut vatten ur akvarier
    
    Copyright © 2011 give2all.org