välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

african-vild-hund fakta

Postad av : Charlotte Wannberg

Den afrikanska vildhunden är en utlöpare av andra typer av hundar, med fossila fynd som visar att djuret utvecklade cirka tre miljoner år sedan, sägs det i San Diego Zoo hemsida. Den afrikanska vildhunden lever på slätterna och öppna skogsmarker i Afrika under Sahara regionen. Det är en social varelse som lever i flock och visa beteenden som ofta går emot normen för flockdjur

Identification

Den afrikanska vildhunden, stå upp till 30 inches hög vid skuldran, väger i intervallet 55 till 70 pounds, enligt African Wildlife Foundation webbplats. Hunden har ett flammigt färg, från svart till brunt till vitt, utan två exemplar med samma märkning. Den yviga svansen har en vit spets och öron på denna hund är runda, liknar den en fladdermus men mycket större.

Hundflock

Storleken på de grupper där dessa hundar bor varierar mellan cirka fem medlemmar till så många som 20. Den afrikanska vildhunden är inte ett djur som visar aggression till de andra hundarna i flocken. Gruppen fungerar som en vänlig, sammanhållen enhet. Även om en hierarki finns för både män och kvinnor, innebär status för varje hund inte hotelser från andra, som det gör med andra typer av hundar som varg. En ovanlig aspekt beteende för denna art är att i stället för unga män "lämnar en förpackning för att hitta eller skapa en ny, honorna lämnar runt tre års ålder, medan hanarna stannar med gruppen där de föddes.

Jakt

få rovdjur skryta med svarsfrekvens jakt på den afrikanska vildhunden. När dessa djur målet byte står varelse liten chans att fly. Den afrikanska vilda hundar kommunicerar med olika ljud och rörelser i sina öron och turas om att köra i en slags stafett efter en tröttsam offer. När hundarna döda sitt byte, sluka de snabbt det för att förhindra större rovdjur som hyenor eller leoparder från snatteri det. Deras gynnade byte inkluderar stora däggdjur som gaseller, vårtsvin och gnuer, liksom impalor och andra typer av antiloper.

vård av unga

De två dominerande vilda hundarna i flocken är de som rasen. Honan har en stor kull, med några numrering så hög som 21. Inte alla valparna överlever, men hela förpackningen tar ansvar att titta upp för dessa ungdomar och föra dem med mat att öka sin chans att överleva. Den vuxna afrikanska vildhunden äter och sedan spy upp maten för ungarna att äta på innan de slutligen äta för sig själv. Förpackningen kommer också att bidra någon sjuk eller skadad medlemmar innan de äter sin egen mat.

Hot

Olika faktorer som samverkar för att bidra till minskningen av antalet av denna art. När människor flyttar till ett område de försämra livsmiljön, skrämma iväg bytesdjur och fragment territorium vildhund, vilket gör det svårt för djuret att hitta lämpliga livsmiljöer. Afrikansk vildhund bli offer för kollisioner med fordon och sjukdomar förs in deras sortiment av inhemska hundar. Bortsett från platser där de får skydd såsom parker och bevarar, den afrikanska vildhunden erfarenheter förföljelse från jägare och jordbrukare, som skjuter, gift och fälla dem.

    Previous:nothing
    Next:fakta om djurförsök
    
    Copyright © 2011 give2all.org