välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

cubic zirconia beskrivning

Postad av : Jeanette Morales

Cubic zirconia är en pärla som förekommer i sällsynta fall i naturen. Är dock mest cubic zirconia eller CZ syntetiserade i ett laboratorium i en högkvalitativ syntetisk ädelsten som imiterar diamanter i utseende. CZ är hållbart, billigt och görs i en mängd olika färger. CZ förekommer sällan i naturen, så allt du ser på marknaden idag är syntetiska

Du behöver:.
Träpinne, 8-inches lång, 7/8ths-inch diameter
. Kartong.
Sax.
Härskare.
Brukskniv.
Aluminiumfolie.
Maskeringstejp.
Säkerhetsnål.
Skyddsglasögon.
Silvertejp.

Historia

Två tyska mineraloger, heter M. von Stackelberg och K. Chudoba upptäckte naturliga cubic zirconia 1937. Ingen har funnit det i naturen sedan. Vi kallar stenen genom sin vetenskapliga termen, eftersom de inte tror att deras upptäckt var mycket viktigt, så de gav aldrig pärla ett namn. På 1970-talet lärde sovjetiska vetenskapsmän att växa kristallen i laboratorier för att förbättra laserteknik. År 1977 såldes det under namnet Djevalite, men CZ popularitet började egentligen på 1980-talet när Swarovski Co, En berömd australisk kristall maker, började tillverka den i kommersiella kvantiteter.

Produktion och tillverkning

Att CZ, forskare värme baddeleyite (zirkoniumdioxid, eller ZrO2) till nästan 5. 000 grader Fahrenheit enligt en metod utvecklad speciellt för CZ produktion kallas en skalle degel. Skallen degeln är en kopp-liknande arrangemang med en intern vattenkylda system som använder en radiofrekvens för att värma zirkonium pulver. Molekylen blir isometriska eller kubiska, men förändringen är inte permanent. För att göra ändringen permanent, är ett stabiliseringsmedel som magnesium, kalcium eller yttrium oxid. Blandningen höll smälta i flera timmar tills den enhetliga kristaller bildas.

Properties

Dess vetenskapliga egenskaper kunna skilja CZ från andra liknande stenar. Det betyg en 8,5 på Mohs hårdhet skala som mäter dess förmåga att repa andra ytor. En diamant betyg 10,0. Om du tog en CZ bit stor som en en-karats diamant, skulle CZ väger ca 1,75 karat. Generellt sett är CZ ca 87. 5 procent zirkonium och 12,5 procent yttium oxid, den vanligaste stabilisator. Vissa stenar innehåller ytterligare oxidationsmedel för att ge dem färg.

Utseende

Cubic zirconia är så gott som felfri, en betyget F på diamanten klarhet diagrammet. Dess fluorescens visar en oönskad Fördunklingen effekt. Fluorescens kan inte ses med blotta ögat, i stället dess mäts med hjälp av ultraviolett ljus. Vanliga CZ färger har rosa, blå safir, orange, djup ametist lila, grön smaragd, champagne och, naturligtvis, färglös som diamanter.

Cubic Zirconia vs Diamond

cubic zirconia används ofta som ett billigare alternativ till diamanter. Till vardagen observatör, det finns inga uppenbara skillnader mellan en cubic zirconia och en diamant. Jewelers använda särskilda instrument för att upptäcka blixtar av färg eller brand i sten. Jewelers jämföra CZ med diamanter med hjälp av diamant riktlinjer för de fyra C: s: cut, klarhet, färg och karatvikt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org