välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

cykliska struktur fruktos

Postad av : Jan-Olof Stoor

Termen socker hänvisar antingen till tabellen sötningsmedel, sackaros, eller en klassificerad kategori av föreningar, alla som har sötma. Fruktos, som finns naturligt i frukt och även känd som fruktos, ingår i denna andra grupp och är sub-klassificeras som en enkel socker eller monosackarid. Det framställs genom att dela upp mer komplexa sackaros (C12H22O11), en disackarid. Fruktos har den kemiska formeln C6H12O6. Även om de flesta kemikalier existera som en enda form eller struktur, finns fruktos steglöst som antingen en linjär struktur eller en cyklisk struktur. Den vanligaste formen är den cykliska en

Du behöver:.
Plast index kort låda
. Borrmaskin.
Två 9-volts DC-motorer och avtagbara hjul gummi.
Dubbelsidig tejp.
9-volts batteri.
Lödkolv 2-procent silver.
2-kanals radiomottagare.
Fjärrkontrollen.

egenskaper Socker

Kemiskt, socker, även om olika i vissa avseenden, alla innehåller alkohol grupper, ibland kallade hydroxylgrupperna (-OH). Många socker kan också ha eter kopplingar (-COC-) eller kan ordna till Form med detta samband, vilket är fallet för fruktos.

Sockerarter variera i sötma, fruktos är både det mest lösliga och de skönaste av de naturliga förekommande sockerarter. Fruktos är en del (tillsammans med blodsocker eller glukos) av hög majssirap.

Linjära eller Acykliska Struktur

Den grundläggande linjär struktur av de sex-kol socker fruktos är

HOCH2-CHOH-CHOH-CHOH-CO-CH2OH

Denna struktur innehåller fem hydroxylgrupper (-OH) och en karbonylgrupp (-CO-). Detta linjär struktur existerar, men är reaktivt nog det också kan stänga om sig för att bilda en alternativ, cykliska struktur. Eftersom de två strukturerna kan utbyte, är de båda behandlade samma ämne.

Ring Avslutande

I struktur från punkt 2 skall den andra hydroxyl från vänster kan reagera med karbonylgruppen, som får väteatomen från att hydroxi, fästa den i karbonylgruppen syre. För att bättre visualisera detta drar vi

HOCH2-CHOH *- CHOH-CHOH-CO *- CH2OH

stjärnmärkta H vindar upp knuten till stjärnmärkta O. O bifogade till stjärnmärkta väte fäster till kolet håller stjärnmärkta syre.

fem medlemmar Ring

Den resulterande fem medlemmar ringen innehåller fyra kolatomer och en syreatom. Mer helt, är det

-CCCOCC-

där de två ändarna sammanfogas till en ring. Lägg märke till eterbindningen, som tidigare beskrivits.

Fruktos i vatten

Upplösning linjär fruktos i vatten omvandlar den till två relaterade cykliska former. En är en fem-medlem ringstruktur kallas alfa-D-fructofuranose, och den andra är en sex-medlem ringstruktur kallas alfa-D-fructopyranose. Kristallisation återställer den ursprungliga cykliska strukturen av fruktos.

    Previous:nothing
    Next:vad är abalone skal?
    
    Copyright © 2011 give2all.org