välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

daggmaskar och beteende

Postad av : Charlotte Wannberg

Daggmaskar ringmaskarna, klassen av maskar med segmenterade kroppar. Med 2. 700 olika arter, utgör de ett komplext och produktiv grupp. Daggmaskar lever främst under ytan på marken eller under vattendrag --- både saltvatten och sötvatten --- där de är säkra från indunstning solens strålar liksom från rovdjur

Du behöver:.
träpinne, 8-inches lång, 7/8ths-inch diameter.
Kartong.
Sax.
Härskare.
Brukskniv.
Aluminiumfolie.
Maskeringstejp.
Säkerhetsnål.
Skyddsglasögon.
Silvertejp.

Anatomy

daggmaskar, som ormar, har inga fötter eller andra bihang, utom minimal fibrer kallas "hårkanten," som används som vapen för att hjälpa masken dra sig längs , öka sin slagkraft, eller klamra sig fast vid en yta. När den inte används, fibrerna är intryckta insidan av masken kropp. När en mask är under attack av ett rovdjur, hårkanten göra det svårare att lösgöra.
Daggmask kan manipulera formen på sin långa, rörformade organ att anpassa sig till storleken och formen på en viss hål i jord eller andra sprickor. Enligt BackyardNature. net, "gör komplicerade system av muskler dem att inte bara vicka som galen, men också att mycket snabbt växlar mellan att vara trubbiga och tjocka och långa och smala. " Daggmaskar "
daggmask kropp smalnar i vardera änden och är segmenterad hela. Det har också en rudimentär nervsystem.

Reproduktion

Även daggmaskar propagera genom medel för sexuell reproduktion, innehåller en egendomlig mask både ägg och spermier som krävs för befruktning. Ändå kan en mask befrukta inte sina egna ägg. I stället måste två maskar radas upp sida vid sida och dela spermier som finns i deras kroppar. Att spermier färdas sedan via en slem-liknande substans till äggen. Enligt US Department of Energy, äggen "som bildats i ett slem slang som glider över masken huvud och bildar en kokong eller kapsel som ruvar dem. Äggen utvecklas till små maskar i kokong och krypa ut genom ena ändan när de är färdiga att uppstår. "

Earthworm Nutrition

Daggmaskar lever på en diet av jord berikad med vegetabiliska och animaliska biprodukter. Matsmältningssystemet av daggmask minor i marken för dessa organiska komponenter och utsöndrar resten som avfall. Daggmaskar trivs i jord och jord hög i dessa extra organiska bekvämligheter och återfinns ofta i kompostbehållare.

Predators

Som många maskar, daggmaskar är en del av kosten för många rovdjur. Fiskar och fåglar både äta på sina långa kroppar göra som andra små, inträngning mark däggdjur. De används som bete för fiske.
Delvis som ett sätt att försvara sig, daggmaskar spendera så mycket tid som möjligt under vattnet eller jordens yta, utom synhåll. Kroppen av daggmask, med sina bruna och tan nyanser, smälter med sin naturliga omgivning.

Earthworm Fördelar

För vissa människor, daggmaskar är mer än en intressant bakgård hemvist. De är sina lager i handeln för daggmask jordbrukare. Daggmaskar kan säljas till trädgårdsmästare, andra jordbrukare och fiskare. Förutom att vara ett välsmakande lockbetet för fisk, lossar sin avföring berikar jorden och deras grävande det. Enligt MotherEarthNews. com, daggmask gjutgods är "kort sagt, ett av de finaste organiska gödselmedel tillgängliga. "Detta och andra nyttiga egenskaper gör små daggmaskar big business.

    Previous:nothing
    Next:ingredienser av kolibri foder
    
    Copyright © 2011 give2all.org