välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en Polysiphonia livscykel

Postad av : Valon Istrefi

Polysiphonia är en liten alg. De flesta arter av Polysiphonia öka med mellan 1 och 5 inches tall, men några få så hög som 15 inches. För att se det mesta av dess fysiska egenskaper, behöver du ett mikroskop. Ca 200 olika arter lever över hela världen i haven. Vetenskapligt algerna tillhör ordningen Ceramiales och familjen Rhodomelaceae

Beskrivning

Made filament eller trådlika strukturer, några väl förgrenade plantor växa upp till 15 inches tall. De använder hårliknande rötter kallas rhizoids eller organ haptera, även känd som en Holdfast, att fästa vid steniga ytor och andra alger. Vävnaden, som kallas thallus innehåller fint förgrenade filament med en central axiell glödtråd stödja sina pericentral celler --- cellerna intill centrum. Forskarna klassificera Polysiphonia använda det antal pericentral celler från fyra och 24.

Sporer

En tetrasporagial, en liten Polysiphonia anläggningen med de fulla antalet kromosomer, former tetrasporangia --- runda bollar --- en i varje segment i grenarna, oftast i en liten rad. Varje boll delas i fyra delar som bildar fyra asexuell sporer kallas tetrasporophytes, vardera med hälften av antalet kromosomer. Dessa sporer form manliga och kvinnliga plantor kallas gametophytes.

Fortplantningsorgan

Färglös hår liknande trådar kallade trichoblasts växer på toppen eller växande punkt på alger. Den trichoblasts odla växten sexuella organ. Vanligtvis trichoblasts är lövfällande: De faller av trichoblast är basalcellscancer och lämnar sår. När fler nivåer växer på grenarna, det trichoblasts återföds ständigt i toppen och gå igenom reproduktion cykeln innan den föll av igen.

Reproduktion

Manliga och kvinnliga Polysiphonia gametophytes visas identiska. Manliga reproduktionsorganen, kallad spermatium, bildar små --- omkring 6 /1000 tum --- gurka-formade rören på toppen av sina filialer. Spermatium kan inte simma och istället använda vatten strömmar för att komma till de kvinnliga könsorganen. Kärnan i den manliga cellen rör sig genom en slang till äggcellen och bildar en zygot, ett befruktat ägg cell som utvecklas till en cystocarp eller frukt-liknande struktur.

Upprepa Cycle

cystocarp's sporer, kallas carpospores, har det fulla antalet kromosomer. De fly genom ett hål i toppen och växa till en tetrasporophyte, som börjar cykeln om igen. Flera faser av livscykeln sker från april till september. Med 20 gångers förstoring kan du enkelt se de fyra sporer som kännetecknar en tetrasporophyte. Denna livscykel fas är helt parasitiska på kvinnor: hela cykeln sker omgiven av encelliga frukt, kallade det haploida fruktväggen orgel på den överordnade honplanta

utbredning och ekologi

Forskare rapport Polysiphonia arter i Europa. , Australien, Nya Zeeland, Nord-och Sydamerika, öar i Stilla havet, Sydafrika, sydvästra Asien, Japan, Grönland och till och med Antarktis. Den helt marina arter växer på sten, andra alger, musslor, snäckor och konstgjorda strukturer upp till 88 meter under ytan. Många arter lever i överflöd i hällkar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org