välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en mygga livscykel

Postad av : Ulf Friberg

Det finns mer än 2. 500 typer av myggor. Längden på deras liv beror på flera faktorer: kön, årstid, fuktighet och temperatur. Honorna lever vanligen ungefär en månad, men hanar liv är mycket kortare på ungefär en vecka. De tillbringar merparten av sina liv nära vatten, vilket kan vara sjöarna och våtmarker att pölar av stillastående vatten. Myggor har fyra stadier i sina livscykler. Ägg, larver, puppor och vuxenliv

Typer

Samtidigt som det finns tusentals myggarter finns det tre huvudtyper: Aedes, Anopheles och Culex. Aedes myggor så långt som 75 miles att lägga ägg i vattnet från översvämningarna, som har tjänat dem smeknamnet "översvämning vatten myggor. " De livnär sig mestadels på däggdjur, ökänt på människor, och de sprider gula febern. Anopheles myggor är kända för att sprida malaria hos människa. De föder oftast i klart vatten, som i sjöar. Culex myggor ras i stillastående vatten. De har små vingar, vilket gör det svårt för dem att flyga långt, så de tillbringar större delen av sitt liv i närheten av där de föddes.

Ägg

honmyggorna lägga ägg ett i taget. Vissa arter lägger dem i flottar, som är hundratals ägg sammankopplade. Andra lägger dem i fuktig mark där vattnet från översvämningarna kommer att plocka upp dem, och de kommer inte kläcks förrän vatten submerges dem. Det brukar ta ungefär 48 timmar för en mygga ägg att kläckas.

Larv

När myggorna kläcks ur sina ägg, tillbringar de sina larvstadier som lever under vatten, bara kommer upp till ytan för att andas. De flesta myggor har andningssvårigheter rör som kallas suger, men ett fåtal arter inte. Larven livnär sig på alger och andra små organismer i vattnet. De ömsar skinn fyra gånger när de växer.

Puppor

Myggor tillbringar ungefär två dagar i en elev stadium som de genomgår en metamorfos från larv till vuxna. Mosquito puppor flyter ovanpå vattnet och andas genom kallas rör trumpeter. Den mygga PUPP-vilar och inte foder. Efter två dagar, uppdelat myggor deras PUPP-skinn och är vuxna.

Vuxna

Myggor börja vuxenlivet genom att spendera några dagar nära ytan av vatten som de torka och härda deras hud. De kan inte flyga förrän vingarna torra. Honorna tillbringar sina liv livnär sig på djurblod. Om de är födda i slutet av sommaren, övervintra de fram till början av våren. Kvinnor parar sig med hanar vanligen inom de första tre till fem dagar i vuxen ålder.

    Previous:nothing
    Next:Louisiana biodling förordningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org