välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en skala räknestickan

Postad av : P-O Lennartsson

En bild regel är i princip en glidande mekanisk linjal fylld med siffror som är utformad för att utföra enkla matematiska ekvationer. Enligt Outred Society, 1851, en fransk artilleriofficer vid namn Amadee Mannheim standardiserad en uppsättning av fyra skalor för att räkna ut de vanligaste matematiska problem. Skala A och B representerar torg och kvadratrötter, medan C och D, representerar multiplikation och division. Detta blev grunden för räknestickan design för de närmaste 100 åren

Du behöver:.
En liten behållare med ditt val.
Grus eller små stenar.
Kol för akvarium filter.
Krukväxtjord.
Små anläggningar, till exempel örter.
Sphagnum mossa.
Dekorativa stenar eller keramiska figurer.
Ätpinnar eller tjock tråd.


1.
Shift bilden linjalen till höger, så ett nummer på C-nivå ställer upp med ett antal på D skalan. Som exempel använder två för C skala och fem på D skalan.
2.
Sök nummer fem på C skala, utan att flytta räknestickan ytterligare. Titta på numret på D skalan som motsvarar de fem från C skala. D skalan antalet ska vara 10, vilket är svaret på de fem gånger två fråga.
3.
Passa in nummer 10 på C skalan och nummer fem på D skala att utföra division. Utan att flytta räknestickan, hitta nummer fem på C skala, och motsvarande nummer på D skala, vilket kommer att vara två.

Tips och varningar


  • Om inget nummer motsvarar med varandra, flytta räknestickan till vänster i stället.
    Previous:nothing
    Next:vild fågel identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org