välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får ett representativt urval

Postad av : Stefan Svensson

Ett representativt urval är en som återspeglar den population som ska provtas. Förvärva ett representativt urval kräver användning av stickprovstagning att undvika en snedvridning i urvalet. Bias uppstår när du är mer benägna att prova medlemmar av befolkningen med vissa egenskaper än andra andra medlemmar av befolkningen, vilket en grupp att vara överrepresenterade. Vilken metod du använder beror på befolkningens storlek
1.
Skapa en numrerad lista på alla medlemmar av befolkningen och dra nummer ur en hatt, eller använda ett slumptal genererar programmet, för att få din provet. Denna metod kallas obundet slumpmässigt urval och fungerar om du testar från en relativt liten befolkning, såsom alla elever på en skola eller anställda på ett kontor.
2.
Använd stratifierad sampling att bevara kända grupper som är viktiga för din studie. Till exempel, lantmäteri om de anställda i ett företag, kan du prov från varje avdelning för sig. Dela ditt prov proportionellt mellan institutionen. Till exempel, om 20 procent av de anställda arbetar inom försäljning, skulle 20 procent i forskning och utveckling och 60 procent inom tillverkningsindustrin, på totalt prov på 1000 anställda omfattar 200 från försäljning, 200 från forskning och utveckling och 600 från tillverkningsindustrin. Använd slumpmässigt urval i varje undergrupp.
3.
Använd klusterurval för att bryta ner en stor population i grupper kan du använda slumpmässigt urval på. Anta exempelvis att du vill ha en slumpmässig undersökning av alla människor i delstaten New York. Börja med en lista över alla län i tillstånd och användning slumpmässigt urval att välja två län. Använd sedan slumpmässigt urval att välja två township i varje län. På den nivån du kan använda telefonboken för varje township som din numrerad lista för en slutlig enkelt slumpmässigt urval. En fjärdedel av provet skulle komma från varje telefonbok.

    Previous:nothing
    Next:Colorado kolmonoxid lag
    
    Copyright © 2011 give2all.org