välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör parfym i ett labb

Postad av : Valon Istrefi

Göra din egen parfym hemma eller i ett labb är ett bra sätt att anpassa din egen särskild doft. Det är också ett miljövänligare alternativ till att köpa parfymer i butiker, eftersom många kommersiella parfymer använder petrokemiska som kan ha en negativ inverkan på miljön och orsaka allvarliga hälsoproblem hos djur. ! Lär dig hur man gör hemmagjord parfym med hjälp av enkla, naturliga ingredienser, och vem vet --- kanske kommer du att upptäcka ett nytt företag, passion, forskningsprojekt eller hobby längs vägen

Du behöver:
Eteriska oljor.
Glasbägare.
Denaturerad etylalkohol (ren sprit).
Destillerat vatten.
Bivax.
Blommor.
Glas eller metall behållare.
Cheesecloth.


1.
Bestäm vilken typ av parfym som du vill skapa. Parfym i sig innehåller normalt 22 procent av eteriska oljor; Eau de Toilette har mellan 15 och 22 procent eteriska oljor; Eau de Toilette innehåller 8 till 15 procent, och Eau de Cologne har bara 4 procent. Beroende på vilken typ av doft, använda mer eller mindre oljor.
2.
Nästa, välja rätt eteriska oljor som kommer att resultera i en doft du vill skapa. Det finns hundratals av eteriska oljor att välja mellan, bergamott, kamomill, cederträ, ingefära, grapefrukt, jasmin, lavendel, citrongräs, muskot, apelsin, patchouli, pepparmynta, rosmarin, ros, sandelträ, tea tree, timjan och vanilj är några exempel. Besök en lokal hälso-livsmedel butik eller online återförsäljare för att köpa eteriska oljor.
3.
I ett litet glas bägare, tillsätt flera droppar alla dina valda eteriska oljor. Bara lägga till ett par i taget, och lukta på hopkok ofta i syfte att övervaka hur dofter kombinerar. När du känner att du har skapat den perfekta blandningen, sakta rör i alkohol --- mellan tre och fem teskedar, beroende på mängden olja. Om du inte hittar korn eller parfymör s alkohol kommer vodka räcka, men se till att det är minst 100 procent bevis.
4.
Täck olja och alkohol-blandning, och låt sitta i en sval och torr plats under 48 timmar.
5.
Efter 48 timmar, avslöja parfym och rör i upp till en kopp destillerat vatten. I slutändan kommer styrkan i parfym beror på förhållandet av doftande oljor, alkohol och vatten i den slutliga blandningen så använd din diskretion vid fastställandet hur stark eller svag för att göra doften.
6.

För skapandet av en solid parfym eller som alternativ till att använda en alkoholbaserad doft, upphäva den eterisk olja blandningen skapades i steg 3. Heat 1 /2 tsk eller så av bivax över en bunsenbrännare eller värmeplatta, och kombinera med olja blandningen i en liten behållare med lock, som en antik fall, en liten burk, eller gamla läpp-balsam burkar. Överväg att lägga krossade blommor till denna blandning för att öka djupet av doften och lägga till färg och konsistens till den slutliga produkten. Låt sitta i 10 minuter tills blandningen hårdnar.
7.
Som en annan alkoholfritt alternativ, sjuda nävar tvättas, torkas och hackade blommorna i destillerat vatten i en kastrull aluminium. Låt sjuda i två timmar, stäng värmen och låt blandningen svalna. Sila genom en gasväv, och häll i en parfymflaska för att lagra.

Tips och varningar


  • Store parfym på en sval, torr plats.
  • Var försiktig vid hantering etanol eller sprit samt alkohol-baserade parfymer, eftersom båda är extremt brandfarliga.
  • följa gällande säkerhetsföreskrifter på laboratoriet när du använder en bunsenbrännare eller öppen eld.
    Previous:nothing
    Next:Hur skovelhjul arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org