välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man polera stenar till en glansig yta

Postad av : Ulf Friberg

Slät, glänsande stenar är relativt vanliga i naturen, som små stenar rulla i bränningen eller i drift bottnar i århundraden. Denna ständiga nötning mot andra stenar skapar stenar som behagar både ögat och beröring. Människan har förbättrats på naturen när det gäller att jämna ut stenar. Med hjälp av en mekanisk berg dricksglas vi kan polera stenar till en blank yta som är så attraktivt att polerade prover ofta används för smycken och andra minnessaker

Du behöver:
Mineraliska eller prover rock.
Skala.
Rock torktumlare.
Assorted tumbling gryn.
Vatten.
Grus och sand (tillval).


1.
Fyll berget dricksglas med berg och mineraler prover. Väg prover på skalan för att undvika att överstiga tumlaren s nominella vikt.
2.
Tillsätt ungefär en matsked av grova (60-90) grus till tumlaren för varje kilo sten. Lägg till lite grus och sand med grus om det bara finns en eller två stora prov. Tillsätt så mycket vatten att det täcker ungefär två tredjedelar av klipporna.
3.
Tumble med grovt grus ständigt i två veckor. Kontrollera tumlaren efter fem till sju dagar för att se om grus har brutit samman. När grus bryts ner, häll av vattnet och tillsätt grovt grus och vatten som förut. Fortsätt tumlande under totalt två veckor.
4.
Kontrollera klipporna på kanterna. Fortsätt tumbling med grovt grus för en annan vecka om det finns några skarpa kanter eller hörn.
5.
Töm ut innehållet i tumlaren. Tvätta stenarna för att avlägsna alla spår av korn. Töm tumlaren och tvätta och skölj den helt, låt sedan torka. Undersök stenar, och kasta alla trasiga eller mycket små bitar.
6.
Tillbaka stenarna till dricksglas med medium (120-220) grus och vatten i samma belopp som i grov polering steg. Tumble en vecka till 10 dagar.
7.
Töm tumlaren, och tvätta stenarna noggrant för att avlägsna alla spår av grus. Tvätta bort alla spår av smuts från tumlaren, och torra tunnan. Kassera som är trasig eller för liten.
8.
tillbaka stenarna till dricksglas med förpolera (500) grus och vatten som ovan. Använd ungefär tre fjärdedelar av beloppet av grus som används i de två första tumla steg. Tumble i en vecka till 10 dagar.
9.
Töm tumlaren, tvätta ut kvarvarande grus och torka tunnan. Tvätta stenarna noggrant för att avlägsna före polish grus. Inspektera stenar och kasta eventuella är för små för att polera (mindre än en fjärdedel tum eller så) eller har att brytas.
10.
Tillbaka utjämnade rock till dricksglas med polsk- kvalitet grus och vatten. Tumble i två veckor.
11.
Töm tumlaren och tvätta både tumbler och stenar ordentligt. Återgå klipporna att tumlaren med vatten och en liten mängd tvål. Tumble för fyra till åtta timmar att rensa bort eventuell kvarvarande smuts eller krossad grus.

Tips och varningar


  • Hard mineraler som agat eller jaspis ger en mjuk, glansig polish, men mineraler såsom kalcit eller fluorit som inte är så hårt kan jämnas men inte polerad. Ha tålamod. Polering varje parti av stenar tar flera veckor. Kontrollera om tumlaren från tid till annan och tillsätt vatten eller grus om det behövs.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar kristaller & stenar
    
    Copyright © 2011 give2all.org