välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man suga ut vatten ur akvarier

Postad av : Magnus Ekblad

Häverteffekt är ett enkelt sätt att ta bort vätska från stora behållare, t. ex. fisk tankar, som är för stora eller otympliga att lyfta för att hälla. Den metoden kan du tömma vatten i små serier. Till exempel kan du tömma en 20-liters akvarium i en fem-liters hink i fyra steg. Tät kan du också ta bort bara en del av vattnet om så önskas

Du behöver:.
En-till fem-liters hink
Klart vinyl slangar.


1.
Placera hinken på golvet bredvid akvariet. Botten av hinken måste vara lägre än vattennivån i akvariet för en hävert för att arbeta. Ju större höjdskillnad mellan vattennivån i akvariet och skopan, desto snabbare häverteffekt verk.
2.
Klipp slangen till en längd som gör det möjligt att röra vid botten hinken och akvarium, som medger en viss slack.
3.
plats hela långa slangarna i akvariet och låt den att helt fylla med vatten. Placera en tumme över ena änden av slangen, lyft den över kanten på akvariet och sänk ner den i hinken.
4.
Släpp tummen. Vattnet kommer att börja flyta från högre behållare (akvarium) på det nedre behållaren (hink). Håll änden av röret som är i akvariet under vattenytan, och vatten kommer att fortsätta att flöda.
5.
Avbryt flödet, om det behövs, genom att lyfta i slutet av röret ur hinken. När den är högre än vattenytan i akvariet kommer sifon åtgärder stopp. Re-Börja med att fylla röret med vatten och sänker ner den i hinken igen.

Tips och varningar


  • Denna metod fungerar för tät någon vätska utan suger på slangen att inleda åtgärden.
  • Hastigheten på häverteffekt åtgärder beror på höjden skillnaden mellan de två containrar och storleken på slangen. En längd på trädgårdsslang kan behövas för att dränera stora volymer.
  • Om du inte kan placera hela längd slang i akvariet, fyll den med vatten vid diskbänken istället. Seal båda ändar och bära till installationen och därefter sätta ena änden i varje behållare och låt flöde börja.
  • siphoning inte rör sig vatten uppför. Om akvariet är i golvnivå, måste du använda en pump.
    
    Copyright © 2011 give2all.org