välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om grön papegoja ormen

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den gröna papegoja ormen är en av de vanligaste arterna av papegoja orm familjen och kan hittas i hela tropiska regionen Syd-och Centralamerika. Grön papegoja ormar är aktiva under dagtid och ofta vistas i träd och buskage. De är långa, smala ormar och kommer att sätta på en omfattande defensiv displayen när hotade

Taxonomi och beskrivning

Den gröna papegoja orm (Leptophis ahaetulla) är en colubrid, det namn som hänvisar till en bred grupp av nonpoisonous ormar. Över hälften av alla orm arter i hela världen är medlemmar i colubrid familjen. Grön papegoja ormar varierar i utseende, men de flesta vuxna har ljust gröna fjäll. Magen skalor kan vara ljust gul, grön eller vit. Vissa individer utvecklar en mörkare rand runt deras ljusa gula och svarta ögon. Vuxna genomsnitt mellan sex och åtta meter i längd.

Habitat och Range

Den gröna papegojan ormen kan hittas i ett brett spektrum av livsmiljöer, från Amazonas regnskog till torra savanner. Ormen är också vanligt i Pantanal våtmarker samt öken-liknande shrublands och taggiga-treed skogar i Brasilien heter Caatinga områden. Grön papegoja ormar kan hittas från södra Mexiko söderut till Amazonas regnskog i Brasilien.

Diet och jaktmetoder

Den gröna papegojan ormar livnär sig huvudsakligen på grodor från hylidae familjen. Hylidae trädgrodor är de vanligaste grodorna som finns i tropiska regionen. Parrot ormar kommer också att föras på små ödlor, fåglar och fågelägg. De är aktiva jägare och kommer att spåra sitt byte under dagen. Många av de grodor som de äter är nattaktiva arter, så att ormen helt enkelt måste avslöja sina rastplatser under dagen för en lätt måltid. Grön papegoja ormar, som de flesta nonvenomous ormar, sammandra sitt byte en gång fångade och svälja dem hela.

Defensiv Visar

När hotad, den gröna papegojan ormen kommer stå fast, höja sitt huvud från marken och hotas med gapande, väsande mun. Om hotet kvarstår, kommer det planar halsen och väsa högre och sedan öppna munnen en gång till. Detta beteende gör att grön papegoja ormen likna ögat surra näsgropsormens liksom skogen näsgropsormens, två giftormar finns i samma intervall. Beteendet är ett uttryck för Batesian mimik, som kännetecknas av att anta utseende eller beteende i samband med obehagliga eller hotar arter som ett sätt att skydda.

Intressant faktum

Batesian härmning visas i naturen på flera nivåer. Vissa hök mal (familj Sphingidae) kommer att blåsa upp sina buken när de känner ett rovdjur i närheten. Fåglar är deras vanligaste rovdjur. Färgningen i larv när den blåses upp sin kropp ser ut ungefär så grön papegoja orm, en orm som ofta lever på fåglar. De flesta blivande rovdjur SVÄRMARE kommer dra sig undan och tänkte att Caterpillar är ett farligt rovdjur snarare än en saftig måltid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org