välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ingredienser av kolibri foder

Postad av : Stefan Svensson

Kolibrier äter nektar från blommor med sin förmåga att sväva vid inmatningen. Att utnyttja nektar som en källa till näringsämnen, har kolibrier utvecklat speciella mag drag. Dessa fåglar bara söker upp dessa blommor vars nektar innehåller mer än 10 procent socker. Om du vill locka kolibrier, förse dem med en socker-vatten blandning i fågelholkar.

Socker

vitt strösocker är säkra att använda i fågelholkar, eftersom nektar som produceras av blommorna kolibrier njuta är en relativt ren lösning av socker och vatten. Honung bör definitivt inte användas, eftersom den innehåller sporer som kan orsaka dödliga svampinfektioner hos kolibrier. Det jäser också mycket snabbt i vattenlösning, vilket leder till potentiellt dödlig bakteriella infektioner också. Brown och oraffinerat socker bör undvikas. Båda innehåller järn, som kan vara dödliga för kolibrier om intas under lång tid.

Vatten

Detta bör användas i förhållandet en del socker till fyra delar vatten. Blandningen ska kokas i en till två minuter och sedan kylas i kylskåp före användning. Detta bidrar till att avskräcka tillväxt av jäst och bakterier.

Tillsatser

Tvärtemot vad många tror, bör röda livsmedel färg inte läggas till socker-vatten-lösning. Även om färger som används för många affären feeder lösningar är godkända för mänskligt bruk av Food and Drug Administration, har de aldrig testats på kolibrier. Kommersiella "fågelmat" kan även innehålla tillsatser och konserveringsmedel. Kolibrier komplettera sin nektar-rik kost med näringsrika insekter, så tillägg är onödiga.

    Previous:nothing
    Next:vad är svavelhaltiga smog?
    
    Copyright © 2011 give2all.org