välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mantis räkor fakta

Postad av : Jeanette Morales

The mantis räkor (Stormapods) är ett rovdjur kräftdjur som mäter cirka 13 3 /4 inches i längd. Det är varken mantis eller räkor, men den enda överlevande medlemmen av super ordning Hoplocarida. Mantis räka är mest kända för sina kraftfulla strejk, som kan nå hastigheter på upp till 33 meter per sekund och producera en kraft nästan som en kula avfyrades från en 0,22-kaliber vapen

Habitat

Mantis räka brukar ockupera håligheter, sprickor och hålor. De är mycket aggressiva i försvaret av sina hem. Bland alla mantis räkor, de som flyttar in formade hål i korall eller rock är mer sannolikt att visa komplexa sociala beteenden, intrikata frieri och mönster parning, och lägga ned mer energi på föräldrarnas uppgifter.

Diet

Mantis räka äta en mängd fisk och ryggradslösa djur. Deras ROV-bihang kan orsaka en förödande slag. Spearing mantis räkor använda sina armar för att fånga mestadels mjuk arbetsföra byten som fiskar och räkor. Smasher mantis räkor använda sin klubb-liknande bihang till krossa hårda skal djur som musslor, krabbor och snäckor.

Distribution

Mantis räka marina kräftdjur. Även om de sällan, upptar de flesta av de tidvattenzonen grunda vattnet i världens tropiska och subtropiska vatten. Vissa arter har känt att bebo tempererade och sub-Antarktis regioner.

Reproduktion

Mantis räka oftast kompis, leka, ruva och kläcka sina ägg i deras håla. Populationer ras under hela året, oftast med toppar i frekvens i flesta tropiska områden. Honan av en art av mantis räkor --- den Pseudosquilla ciliat --- inleder uppvaktningen genom displayer och en kraftfull sexuell jaga. Hanarna är återhållsamma och tenderar att välja kvinnor i större kroppsbyggnad.

Eyes

Mantis räka anses ha de mest komplexa visuella arkitekturen i djurriket. Deras ögon är monterade på två oberoende stjälkar. Varje öga är indelad i tre olika regioner: två perifer halvklot och en skiljelinje i mitten av bandet. Varje öga har minst åtta olika typer av celler som deltar i färgseende. Strukturen gör att mantis räka för att se över ett brett spektralområdet ljus. Till skillnad från människor, de ser ultravioletta våglängder och känsla information om polarisering av ljus.

    
    Copyright © 2011 give2all.org