välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika typer av reptiler

Postad av : Stefan Svensson

Reptiler (klass Reptilia) kanske inte är så söta och gosiga som andra medlemmar av djurriket, men de utgör en viktig del i den naturliga ordningen i världen, de har vunnit platser i hjärtat hos många som husdjur-Center for Disease Control uppskattningar 3 procent av U. S. hushåll har husdjur reptiler-och de blir viktiga i biomedicinsk forskning. Liksom många andra djur, reptiler är mer benägna än någonsin att visa upp på en veranda eller trottoaren på grund av pågående förlust av livsmiljöer. Lära sig om olika typer av reptiler bidrar till att öka förståelse för dessa kallblodigt ursprungliga varelser, och nästa gång du hittar en orm utsträckt över din trappan, du kan vara mindre benägna att köra för en spade.

Crocodilia

Medlemmar av ordning Crocodilia är direkt relaterade till dinosaurier och inkluderar alligatorer, kajmaner, krokodiler och gavials. Amerikanska alligatorer och krokodiler är vanliga i subtropiska träsk och vattenvägar i den amerikanska Southeast. Caiman är vanliga i Västindien och Sydamerika, och gavials bor i Indien och Pakistan. De flesta medlemmar av ordning Crocodilia är köttätande urskillningslösa matare som jagar på natten. Ormar, fiskgjuse, tvättbjörn och även stora fiskar lever på unga krokodiler och alligatorer. Människor ställer den enda verkliga rovgiriga hot mot vuxna medlemmar av ordning Crocodilia, vilka har tjock hud vördade för användning i plånboken, skor och andra accessoarer.

Testudines

Beställ Testudines inkluderar sköldpaddor, som alla har ett skyddande skal. Skalet är en del av sköldpaddans bröstkorgen och ryggraden. Sköldpaddor normalt inte har röstresurser, men vissa grymta. Sköldpaddor saknar tänder men har skarpa färgseende och ett väl utvecklat luktsinne. Turtle fossil går tillbaka till den övre trias perioden och kasta förhistoriska sköldpaddor som anmärkningsvärt lik moderna sköldpaddor. Katalogiseras sköldpadda arter antal runt 330 i världen och inkluderar havssköldpaddor, knäppa sköldpaddor, sköldpaddor box, mjukt skal sköldpaddor. Sköldpaddor är populära för deras kött och skal, och tjuvskytte innebär ett betydande hot mot sköldpaddan populationer.

Squamata

finns över hela världen den ordning Squamata är den mest produktiva och framgångsrika modern Reptilia gren. Som University of Michigan pekar ut, nästan alla levande reptiler hör att beställa Squamata, med tusentals arter i hela världen. Ormar (avrop Ophidia) och ödlor (avrop Lacertilia) är den vanligaste medlemmar av ordning Squamata. Alla ormar är köttätare och lever på gnagare, insekter och andra små djur. Ormar har ett rykte om sin dödliga giftiga bett, men detta är ett stort missförstånd eftersom de flesta ormar är inte giftiga och de flesta bett från giftiga ormar inte leder till döden. Även flera ödla arter är giftiga, de har en mjukare rykte än ormar och främst livnär sig på insekter. De flesta ödlor har förmågan att släppa i slutet av sin svans om utövas av en fiende. Den egenskapen är en försvarsmekanism, och svans brukar växa tillbaka.

    Previous:nothing
    Next:hur man använder en skala räknestickan
    
    Copyright © 2011 give2all.org