välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika typer av teleskopet speglar

Postad av : Magnus Ekblad

Reflekterande teleskop använder speglar för att reflektera ljuset in i sökaren och skapa en bild i ögat. Reflekterande teleskop använda konkava speglar vilket innebär att ytan på insidan av kurvan, eller insidan av skålen form, reflekterar ljus. Det finns tre typer av speglar som används i reflekterande teleskop. Sfäriska, paraboliska och hyperboliska

Sfäriska

En sfärisk spegel är en bit av spegel som är utskuren ur en reflekterande sfär. Huvudprincipen är att en boll med en spegel på insidan eller utsidan av det en sfärisk spegel. Den bit som används i ett teleskop skulle vara skålformade. En konkav sfärisk spegel reflekterar ljus från insidan av skålen i spegeln. Denna form kondenserar den stora bilden så att den passar i ögat-del för dig att visa.

Paraboliska

paraboliska speglar är gjorda för att fånga energi eller ljus och fokus till en viss punkt, vilket skulle vara linsen du tittar genom. Paraboliska speglar kan orsaka bilder som inte finns i centrum av fokus att snedvrida. Det innebär att en bit av natthimlen du tittar på som inte landa direkt på mitten av parabolisk spegel visas sträcks ut. Ju längre från centrum av fokus, desto större bilden kommer att visas.

Hyperboliska

En hyperbolisk spegel är som en sfär, utom den reflekterade sidan är på utsidan av bollen. Bollen kan samla hela rum inom dess reflektion och få dem att se runt och små. Till skillnad från vanliga speglar, som speglar bilder som är motsatsen till vad de verkar återspeglar hyperboliska spegeln i ett teleskop ljus bakåt mot betraktaren så att den inte är omvänd. De samlas också en hel del ljus, till exempel på natthimlen, och föra den till ögat.

    Previous:nothing
    Next:Hur är psilocybin gjort?
    
    Copyright © 2011 give2all.org