välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

puma cat information

Postad av : Camilla Näslund

Puma är en stor katt som ansamlats många namn i Amerika. Den puma på en gång bodde från norra Kanada genom spetsen av Sydamerika. Men sortimentet i dag är mycket mindre, med förlusten av ostörd livsmiljö den främsta anledningen, enligt Canadian Museum of Nature hemsida

många namn

Puma, som är namnet majoriteten av forskarna använder när det hänvisas till detta djur, har ett så stort geografiskt område som katten tog på ett antal namn. Ordet "puma" har sitt ursprung med Inkas i Sydamerika, konstaterar San Diego Zoo hemsida, men katten går under andra namn. "Cougar" är tänkt att komma från en annan sydamerikanska infödd ord-cuguacuaran-medan "Panther" är ett namn som katter som har ett lager av alla en färg, enligt djurparken

territoriella

. Puma är solitär och territoriella, med hanar regelbundet patrullera så många som 125 kvadrat miles. Honorna har mindre intervall, och ibland deras sortiment kommer att falla inom en manlig. Hanarna territorier överlappar sällan, rapporterar "National Audubon Society Field Guide till däggdjur. " Pumas göra skrapar i smutsen hela deras revir och markerar deras revir med urin och avföring.

Diet

puma stjälkar och dödar sitt byte med vitsvanshjort bland sina favoriter. Den puma kan springa ifrån en hjort för korta sträckor om det behövs, men föredrar att bakhåll dess offer och krossa deras halsar med sina kraftiga käkar. Puma kommer att äta från sin döda och sedan gömma den för ytterligare måltider i ett avskilt område, som omfattar djur med pinnar och löv.

puma inkluderar hjortdjur, vildsvin, älg, älg, bergsgetter, bäver, Bighorn får och capybaras på sin middag menyn, beroende på var på västra halvklotet den lever.

Varning

Angrepp av puma på människor har dokumenterats. Även om dessa attacker är sällsynta, de förekommer, enligt Desert amerikanska hemsida

puma kommer ibland döda och äta djur när tillfälle ges , med viss puma döda många djur på en gång, ett beteende som forskarna inte kan förklara.

Husdjur i vildmarksområden riskerar att attackeras av puma, med några av dessa attacker sker i trädgårdar.

Puma Ljud

puma sällan gör det ljud som de flesta förknippar med den katt från att titta på dem porträtteras på tv och i filmer. Istället kommer puma spinna, visselpipa, morra och göra en serie gnisslande ljud. Den puma kan producera en parning samtal beskrivs som kylning och HEMSK, liknande den desperata skrikande av en kvinna. Mamman puma kan ringa sina ungar med en genomträngande vissling, som den unga svara med kvittrar.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör parfym i ett labb
    
    Copyright © 2011 give2all.org