välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnader mellan kvinnliga och manliga Chinook lax

Postad av : P-O Lennartsson

Chinook eller kung lax är en lax arter hemma i nordvästra regionen i USA. . Chinook lax är de största kända arter av lax och både manliga och kvinnliga Chinook lax kan bli över 3 meter lång. Alla Chinook lax har liknande blå-grön färg med tydliga svarta fläckar, men män och kvinnor har subtila skillnader, till exempel kroppsstorlek och käke form.

Kroppsform

Det övergripande kroppsformen både manliga och kvinnliga Chinook lax är liknande, båda könen har en smal strömlinjeformad med koniskt huvud och nos. Man Chinook lax tenderar att ha en jämn linje ett undersidan av magen. Kvinna Chinook lax är lite rundare i magen, särskilt kring tiden för lek. Den krökta kvinnliga mage är att tillgodose ägg för brunst. Utanför parningssäsongen, dock manliga och kvinnliga Chinook lax har kroppsformer så lika att det kan vara svårt att märka en skillnad.

Jaw Shape

All lax arter är kända för sin hooked käkar, men Chinook lax en skillnad i käken form mellan könen. Man Chinook lax har en utpräglat fast näsa, den översta delen av sin käke kommer ner i en kraftig krok form under de yttre kanten av deras nedre käften. Kvinna Chinook lax har inte samma hooked näsan. Istället både övre och nedre käken smalnar till en slät triangulär form.

Head-to-kroppsproportioner

Båda könen av Chinook lax kan växa till mellan 3 och 5 meter och väga upp till 100 pounds. Även kroppsstorlek räcker inte att skilja mellan könen, manligt och kvinnligt Chinook lax har mindre skillnader i huvudet och kroppsproportioner. Generellt manliga Chinook lax har en större andel av sin storlek i huvudet och deras käkar tenderar att något utvidga längre ut än kvinnliga Chinook lax. En kvinnlig Chinook lax tenderar att ha en mjukare övergång från hennes kropp till hennes huvud. Man Chinook lax verkar mer långsträckt än honor.

Back Ridge

Ett av de mer subtila skillnaden mellan manliga och kvinnliga Chinook lax är närvaron av en ås längs den bakre delen av ryggraden. Man Chinook lax har en ojämn eller taggig rygg som börjar bakom huvudet och sträcker nästan hela vägen till svansen. Kvinna Chinook lax har inte denna distinkta tillbaka åsen. Åsen är mer framträdande hos äldre män än hos yngre män.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger fällor arapuca fågel
    
    Copyright © 2011 give2all.org