välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

titan kol bornitrid använder

Postad av : Stefan Svensson

Titanium carbo-nitrid (TiCN) är en variant av titannitrid (TiN) som används för att coat metaller för att öka hårdhet eller minska friktionen. Medan TiCN är hårdare än TiN, kan den inte användas som en direkt ersättning eftersom det bara är resistent mot måttlig värme. En typisk lager av TiCN är bara 0. 000118 av en tum, vilket gör det ett bra val för små delar.

Stansning, Cutting, formning och formverktyg

TiCN används för att öka livslängden och effektiviteten av verktygsmaskiner. Lägga ett lager TiCN till stansning eller skärande verktyg ökar dess livslängd upp till fem gånger eller 10 gånger. Eftersom TiCN är lätt strippad, kan den ersättas när det har slitna igenom och de delar kan återanvändas belagda. TiCN är 80 procent hårdare än TiN, vilket gör det ett starkt val som beläggning på verktyg som inte blir för varmt. TiCN har skarpa kanter och hörn mycket bra, så effektiviteten i styckning och stansverktyg bibehålls.

Smycken och precisionsinstrument

TiCN är oftast av koppar eller brons färgade, men färgen kan variera från rosa till blått beroende på kol titan Förhållandet som används. TiCN är nötning mycket motståndskraftiga och kappor smidigt och enhetligt, vilket gör det ett bra val för smycken beläggning, speciellt för smycken som kommer att få en hel del slitage. Företag som Seiko Pulsar har varit kända för päls klockor med TiCN, och vetenskapliga instrument ibland använder en beläggning av TiCN att minska friktionen av precisionsdetaljer.

ytterligare användningsområden

De olika objekt som kan vara belagd med titan carbo-nitrid begränsas endast av fantasin. Golfklubb tillverkare har använt TiCN till klubbar päls golf eftersom den låga friktionen minskar mängden spin klubben ger bollen när den slår till. Kniven tillverkare, Dark Ops, tillverkar många olika knivar belagda med TiCN. Ett antal företag har möjlighet att lägga ett lager TiCN till de flesta metaller och vissa keramer, så objekt som behöver en slitstark dekorativ yta, en yta med låg friktion eller en vass, hård kant kan ändras med ett lager eller två .

    Previous:nothing
    Next:Vilka är funktionerna för objektiv?
    
    Copyright © 2011 give2all.org