välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tomatplanta experiment

Postad av : Camilla Näslund

Den tomatplanta är ett bra ämne att göra experiment, eftersom de är en lätt växt att få och stå emot många sjukdomar som skulle införa oönskade variabler i ett experiment. Tomatplantor är en utmärkt ämnesinnehållet för tillväxt och näringsämnen experiment tillsammans med sjukdomar motstånd övningar. Tomatplanta experiment är enkla att installera, men innehåller tillräckligt med data för bränsle även forskning på hög nivå.

Tillväxt

Många tomatplanta experiment utformas runt tillväxtmönster av tomatplantor som odlas med olika mineral föreningar eller nivåer av näringsämnen och huvudmotivet resultaten är relaterade till anläggningens storlek och frukt. Använd tre grupper av tomatplantor och experimentera med olika växande miljöer. Tillväxt experiment är lätta att mäta av och normalt bara kräver en linjal eller måttband.

Lykopen

Många experiment kretsar kring nivån på och typen av näringsämnen som finns i tomater själva och hur mineral intag av anläggningen påverkar frukt. Vissa hög nivå experiment inriktas på effekterna mineral intag har på lykopen föreningar som finns i tomater. Mät lykopen innehåll och jämföra dem med den nivå av kemiska föreningar matas till tomater anläggningen. Detta kommer att bidra till att fastställa bästa metoder för att höja lykopen nivåerna på tomatplantor.

Näringsämnen

näringsämnen sammansatta experiment fastställa effekterna av gödningsmedel föreningar på tillväxt och hälsa. Flera blandningar av gödselmedel föreningar ges till flera växtgrupper och mätningar görs för tillväxt och fyllighet. Experimentet hjälper också eleverna att förstå hur vissa näringsämnen kan skydda växten mot skadliga sjukdomar och skadedjur. Näringsämne föreningar och nyckeltal är mycket förändras och att hitta nya gödselmedelstyper kan vara en spännande uppgift för en del elever.

Light

Genom att utsätta växtgrupper till olika nivåer av ljus, kan den studerande rekordtillväxt nivåer och andra effekter som de olika villkoren innebär att växterna. Fotosyntes experiment är ett utmärkt sätt för studenter att lära sig energicykeln av växter och få en djupare förståelse av världen i botanik.

    Previous:nothing
    Next:vattenhalt och jordar analys
    
    Copyright © 2011 give2all.org