välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

underjordiska anläggningar i Kalifornien

Postad av : Jonathan Nyberg

Många av de växter som växer under jord i Kalifornien är rotfrukter som hjälper foder nationen. . Den bördiga Central Valley, med sin varma och torra klimat är idealiskt för odling av växter som trivs i jord som bekvämt fortfarande varm över natten. Växter som växer från knölar och lökar göra särskilt bra eftersom det är mindre chans att fukt som kan leda till root eller glödlampan röta.

Vit sparris

Kalifornien är den ledande tillverkaren av sparris eller Asparagus officinalis, i USA står för upp till 80 procent av den årliga avkastningen enligt Kaliforniens Sparris kommissionen. Vit sparris kommer från samma växtarter som den gröna sorten, men de är täckta med smuts så att de växer under jord. Detta förhindrar att klorofyll från utvecklingsländer, vilket ger växterna sin gröna färg. Sparris växer bäst i varma klimat och har väl i Kaliforniens Central Valley. Vit sparris skördas så snart tips bryta marken.

Vitlök

Vitlök, som mest doftande av underjordiska örter, har gjort sig ett namn i Gilroy, Kalifornien. Ligger 30 miles söder om San Jose har denna odling stad stod som värd för Gilroy Garlic Festival sedan 1979. Delta i detta årliga evenemang och prov vitlök fyllda champinjoner, vitlök pasta, vitlök frites-vitlök allt inklusive glass.

Vitlök är medlem av liljefamiljen och är vetenskapligt kallas Allium sativum. Den ätliga delen av växten, glödlampan, växer under jord. Glödlampan är också den reproduktiva delen av vitlök anläggningen. Klyftorna, de enskilda avsnitten i lökar, separeras och planteras rot ner i marken. Kalifornien är den enda stat där skördade vitlök som finns kvar i området för att torka, enligt U. S. Department of Agriculture.

Morot

morot (Daucus carota var. Sativus) är en annan underjordisk anläggning som gör mycket bra i Kalifornien. Staten, kunna odla grödan året runt, producerar nästan 80 procent av morot avkastningen i USA. Morötter odlas i hela Central Valley, med majoriteten av grödan som kommer från Kern County.

Morötter smakar bäst när de odlas i klimat som har långa, varma dagtid och kalla torra nätter. Långa timmar av dagsljus ger också mer färg till moroten rot, som är den del vi äter. Morötter är biennaler och om de lämnas i marken för andra året kommer att blomma och skapa frön.

    Previous:nothing
    Next:snappers "kost
    
    Copyright © 2011 give2all.org