välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är abalone skal?

Postad av : Jonathan Nyberg

Den abalone skalet har ofta betraktats juvelen i kronan av havet, med sin magnifika skimrande färger som finns på den interna delen av sitt skal. De finns längs kusterna i Kalifornien, Japan, Nya Zeeland och andra regioner i Stilla havet, och är släkt till andra vanliga skalade djur som ostron och musslor i stammen Mollusca

Du behöver:.
Plastlåda indexkort .
Borrmaskin.
Två 9-volts DC-motorer och avtagbara hjul gummi.
Dubbelsidig tejp.
9-volts batteri.
Lödkolv 2-procent silver.
2-kanals radiomottagare.
Fjärrkontrollen.

Shell Struktur

skal, med sina fyra till 10 andningshål (respiratoriska porer), är det mest framträdande inslag i abalone. Formen är rund till oval med två eller tre virvlar, beroende på art, och slutar i ett öra-liknande Trissan, vilket ger den smeknamnet "ear-shell. "

Regnbågsskimrande inre delen av skal kallas pärlemor pärla, och är det mest anmärkningsvärda och önskvärda aspekt av abalone skal. Den är gjord av ett material som kallas pärlemor, som består av aragonit, ett mineral som består av kalcium Carbonite. Forskarna fortsätter att studera pärlemor på grund av hur otroligt starkt det är. Skalet är tillverkat av en tegelmur med kalciumkarbonat egenskap av tegel, och en klibbig fastnat material som fungerar som cement.

Historiska betydelse

fossil av abalone skal har hittats begravda i sediment dating över 100 miljoner år gamla . Efter debuten av utvecklingen av människan, blev havsöron en populär mat källa och var en viktig stapelföda för kustnära indianer. De använde också den vackra Abalone skalet som dekoration och för smycken. I Apache traditionen var abalone skal placera på en flicka panna på morgonen av hennes induktion in kvinnlighet. Men när européer och asiater märke till dessa unika skal-inte bara för sin mat men för skönhet-den abalone befolkningen började sin långsamma nedgång

Shell Skördeutrustning Påverkan

Abalone skal skörd blev kommersiellt populär under. 1800-talet, och senare gjorde en dramatisk ökning i popularitet efter uppfinningen av dykutrustning. Våtdräkter och en för andning mekanism gjort det lättare att hitta abalone bortom tidvattenszonen (området mellan ebb och flod). Under det sena 1970-talet hade vattenbruk införts för att försöka rädda blekning abalone, men producerade enorma stormar och El Ninos en DEFLUX för näringsämnen kelp (en huvudsaklig mat för abalone) och ett inflöde av sjukdom, vilket i sin tur gjorde en jämn mer förödande konsekvenser för deras framtid. För närvarande många platser längs västkusten i USA inte längre har abalone, men vissa områden, bl. a. norra Kalifornien har fortfarande naturliga produktionen. Det finns strikta lagar mot skörd av vissa arter av abalone, som t. ex. svart abalone, så det rekommenderas att forskningen vilka arter alltid är tillgänglig för avverkning, och i vilka årstider.

Medicinska fördelar

I kinesisk medicin, den abalone skalet har salt och kallt egenskaper (egenskaper av skalet som hjälper "Yin" i motsats till den "yang" sidan av kroppen), som används för att lugna och svala vad de anser en brinnande lever.

Abalone skal är också känt för att behandla sjukdomar såsom huvudvärk, yrsel och dimsyn.

I en metaphysicial bemärkelse är klädd i abalone skal kända för att läka och stärka hjärtchakrat.

Det rekommenderas alltid att rådfråga en läkare vård innan du använder abalone skal, eller andra former av alternativa eller farmaceutiska läkemedel. Det rekommenderas inte att andas in krossade abalone eftersom det är känt att skada lungorna.

Abalone Shell Smycken beslutsfattande

Att abalone skal smycken har varit en hobby och en kulturell tradition i århundraden. Smycken beslutsfattare pris den pärlemor att göra otaliga former av dekoration, såsom ringar, halsband, klockor, örhängen, bälten och knappar. Eftersom det finns åtta olika arter av abalone, finns även åtta lite olika färger i sina skal. De röda abalone skalet har ett rött och pärlvita rand, medan den gröna abalone skalet påminner om de olika färgerna i havet.

    Previous:nothing
    Next:stora eared bat livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org