välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför saltvatten salt fisk behöver i vattnet?

Postad av : Magnus Ekblad

Varför har vissa fiskar lever i sjöar, åar och älvar medan andra lever i salt-fyllda hav? Har vissa fiskar helt enkelt föredrar saltvatten, eller behöver de det för att överleva? För att besvara dessa frågor behöver vi titta på lite fisk historia och skillnaderna mellan söt-och saltvattensfiskar

Historia

Enligt William A. Wurz, vattenbruk specialist på Kentucky State University, som jorden bildades, regn skapade sötvatten hav. När regnet föll på landmassor, tvättade det igenom marken och upplösta mineraler, inklusive natrium, kalium och kalcium. Dessa salter har genomförts i haven med regn, vilket skapar ett saltvatten miljö där fisken började dyka upp. Många fiskar kvar i saltvatten miljöer, medan andra flyttade till sötvatten för att hitta nya födokällor, undkomma rovdjur eller behålla konsekvent vattentemperaturer. Detta i sin tur skapat olika typer av fisk med olika metoder för behandling salter.

Funktion

Salt är nyckeln till att fiska överlevnad på många plan. All fisk, även i söt-eller saltvatten, behöver natrium, kalium och kalcium deras hjärtan, nerver och vävnader muskelfunktion. Sjuka och stressade fisk behöver natrium och klorid salter att främja deras hälsa. Salt kan också minska mängden av giftiga kemikalier, såsom nitrit, att fisken tar i. Dessutom kan salt hämmar tillväxten av vissa parasiter som kan skada fisken.

Skillnader

Saltvattenfisk dricka salt vatten för att ersätta vätska. De utsöndrar då överflödigt salt. Saltvatten fiskar "urin innehåller höga salthalter, vilket ger salter till sin miljö. Saltvattenfisk behöver saltvatten eftersom deras kroppar har anpassat sig till behandling av stora mängder salt i vattnet. Sötvattenfisk, å andra sidan, absorbera kalcium miljön genom sina gälar och ytorna av sina kroppar.

Sötvatten Anpassning

Som vissa fiskar emigrerade till sötvatten platser var de tvungna att anpassa ett system för att behålla salt som fanns lägre nivåer i sötvatten. Utveckling av det specialiserade gälar hjälpte fisk absorbera salt från sötvatten. Sötvatten upprätthålla fisk deras salt genom att dricka rent vatten och absorbera de salter som finns i växter och andra livsmedel. De har anpassat för att kunna koncentrera dessa salter och behålla en lämplig salt nivå i sina blood. The fisk som blev kvar i saltvatten behållit sina ursprungliga njurfunktion som gör att processen höga nivåer av salt i vattnet. Saltvattenfisk placeras i sötvatten har inte anpassats till ordentligt absorbera den begränsade salt tillgängliga och kan inte leva där.

Expert Insight

"Anledningen några fiskar som normalt lever i sötvatten och andra lever i saltvatten är att det ena eller andra miljön ger dem möjligheter som traditionellt har bidragit till deras överlevnad, säger Aldo Palmisano av USA Western Fiske Research Center. "Havsfisk . . . utsöndra överskott salter i en hyperton miljö. Fisk som lever i båda miljöerna behålla både mekanismer. "

    Previous:nothing
    Next:typer av guldfyndigheter
    
    Copyright © 2011 give2all.org