välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vikunja & dess naturliga livsmiljö

Postad av : Annika Hultén

Vikunjor (Vicugna vicugna) är sydamerikanska djur som hör till samma grupp av däggdjur som lamor, alpackor och kameler. Vikunjor har anpassat för att överleva i den ofta tuffa miljöer av Anderna i Sydamerika. De vikunja har tjocka, isolerande päls, som skyddar dem från den extrema temperaturskillnader av deras Mountain Home, ett stort hjärta för att hantera minskade halter av syre och flexibla tår som gör dem bättre rörlighet på bergssluttningar

Du behöver:.
ledande material.
Spotta bestrykningsenhet.
Förlagan.

Identification

vikunjor är de minsta medlemmarna i kameldjur och karaktäriseras av relativt kompakt kropp och långa, slanka halsar. Färgningen i vikunja varierar, men ryggen och sidorna tenderar att vara rödaktig eller ljusbrun, med grädde eller vit päls på bröstet, undersidan och i inre benen. Pälsen på bröstet är betydligt längre än de tjocka päls på resten av kroppen, vilket ger vikunja manen av slag. Vikunjor åtgärd generellt mellan 4 och 6 meter i kroppslängd, har en mankhöjd på mellan 2 och 3. 5 fot och kan väga upp till 143 pounds när fullvuxen.

Geografi

Personen räckvidd vikunja sträcker sig över hela Anderna i Sydamerika. De finns i norra Chile, södra Peru, västra Argentina och västra Bolivia. En population på vikunja infördes också i Ecuador, som ligger norr om vilda vikunja utbud i Peru, 1988. Den introducerade befolkning vikunja innehöll vikunja från besättningar i Peru, Bolivia och Chile

Habitat

vikunjor finns i höga höjder -. Omkring 10. 400 till 18. 800 meter över havet, enligt University of Michigans Museum i zoologi-i bergig terräng. Den vikunja lever på halvtorra gräsmarker platåer, kärr och slätter. Klimatet är normalt ganska torra, men vikunja kräver sötvatten och kommer att leva endast i områden där det är lättillgängligt. Temperaturer i vikunja naturliga livsmiljö kan förändras snabbt, med dagstemperaturer blir mycket varmare än den kalla natten temperaturer.

Diet

vikunjor är växtätare och har anpassat sig till den växtlighet som finns i deras livsmiljö. Den stora tänder vikunja växer ständigt ta hänsyn till slitaget i samband med att äta korta, tuffa perenna gräs. Bunch eller tuva gräs, som de av släktet Festuca, utgör huvuddelen av vikunja kost. Dessa djur är konstant betare och kommer tugga sin idisslar när de inte i färd med att bete för att få så mycket näring som möjligt från gräs.

Behavior

vikunjor form små besättningar normalt består av ett enda vuxen man och mellan fem och nio kvinnor och ungdomar, stora ungkarl grupper är också vanligt att vikunja män som har ännu att bilda sina egna djur. Vikunja grupper migrera dagligen flyttas från höga, torra backar till myrar och tillbaka igen före pensioneringen på kvällen.

vikunjor är snabba att fly när orolig och kan röra sig snabbt längs de branta sluttningarna. Dominanta hanar signal till besättningen genom en högfrekvent varningsrop när besättningen är hotad och kommer att positionera sig mellan det upplevda hotet och resten av besättningen.

    Previous:nothing
    Next:hur man ställer lufttryck
    
    Copyright © 2011 give2all.org