välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur som lever i regnskogen Daintree

Postad av : Ulf Friberg

Från kallblodiga reptiler och amfibier till blyg men defensiv fåglar och nyfikna utseende pungdjur, den Daintree regnskogen i norra Queensland, Australien en spännande ekologisk nisch. Enligt Daintree Discovery Centre, ett ackrediterat Wet tropikerna naturum i Cow Bay, Queensland, många arter kvar många av sina förfäders primitiva egenskaper, vissa går tillbaka 110 miljoner år.

flodmynning Crocodile

Krokodiler är kallblodiga reptiler och reglera sin egen kroppstemperatur, underhålla dem mellan 86 och 90 grader Fahrenheit. När ligga still med öppen mun, de är nedkylning. Krokodiler äter något, stryk sitt byte till underkastelse innan gömmer undan det under vatten för att mjukna i ett par dagar. Temperaturen ett ägg hålls på avgör könet på barnet. Män kläcks på 88,9 grader Celsius, honor kläcks på något annat. Flodmynning krokodiler är statliga skyddade.

Cassowary

Enligt en Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation (CSIRO) fanns det endast 54 Cassowary fåglar kvar i Daintree Rainforest 1993. Trots att det fortfarande är en hotad art, uppskattningar nyare CSIRO plats dess befolkning på över 500. Cassowaries är ca 5 u00BE meter hög. Deras fötter har tre stora tår med en nästan 5-tums-lång spik på varje fot. Fåglarna är flygförmåga och vanligtvis ganska blyg. När upprörd, dock piska de ut våldsamt med sina vassa klor.

Rufous Owl

De största Rufous ugglor stå nästan 2 meter hög och väger nästan 3 pounds. Deras vingspann kan nå nästan 4 meter. Fåglarna är extremt mångsidiga och kraftfulla jägare. Med byte från sittpinnar, från lövverk under flygning och under antenn jakter, de äter allt från skalbaggar till stora fåglar och flygande rävar. De är skygga och svårfångade men försvarar sina bon aggressivt. Rufous ugglor klassas som en sårbar art.

Spotted Cuscus

En pungdjur är fläckig cuscus Australiens största pungråtta. Den växer upp till 31 u00BD inches lång inklusive dess 12-till 16-tums gripanordning (gripande) svans. Med två-bläddrade "hands" och stora klor tår, den lätt manövrar väg ovanpå grenarna. Mycket blyg och nattdjur, är det känt att äta frukt och blad i naturen. Dess förkärlek för kött och ägg i fångenskap gör det sannolikt den äter ägg, inbäddad fåglar och andra smådjur i skogen

jätteträd Frog

The Giant Tree Frog är den största lövgroda i världen, når upp till 5 u00BD inches i längd. Det är främst grön eller brun med vit undersida och vit rand som täcker dess underläppen. Dessa grodor gör dubbla "kurchunk" låter men hanens parning samtal är högljudda, hårda "skäller. " När upprörd, grodorna "mew" som nödlidande katter. Honorna lägger upp till 4000 ägg i klumpar i vattnet. Den här arten kan leva till över 10 år i vilt tillstånd.

Musky Rat-Kangaroo

musky råtta-känguru är faktiskt ett pungdjur och är den minsta av alla kängurur i Australien. Den väger ungefär 18 till 18 u00BD gram och är ungefär 14 u00BD inches lång, inklusive dess ca 5 u00BD-tums svans. Den har fått sitt namn från det sätt den rör sig längs marken, i en slags halv-känguru hoppa, halv-gnagare promenad. Det lockar svansen att bära bomaterial och livnär sig på löv, insekter och fallna frukter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org