välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en spritbrännare i kemi

Postad av : Annika Hultén

En spritbrännare är helt enkelt en metod för att bränna alkohol eller annan sprit i en relativt säker mode. Som ett ljus, använder en spritbrännare en veke att upprätthålla en låga att förånga och bränna bränsle. Enkla anda brännare är lätt att göra i kemi klass och har många fördelar. Veken i sig kan vara långvariga, och de flesta brännare är enkla att tanka, så en brännare under lång tid

Du behöver:. .
Glasburk
Metallock.
6 inches av sträng.
Packet bomullstuss.
Flaska med denaturerad sprit.
Korkskruv.


1.
Gör ett hål i mitten av metallock med korkskruv. Vidga detta hål tillräckligt långt för strängen att passera utan att falla tillbaka. Strängen kommer att fungera som en veke för spritbrännaren, så det är viktigt att det hålls på plats. Gör fyra mindre hål halvvägs mellan centrum och kanten på locket. Dessa förhindrar ett vakuum bildas i burken eftersom bränslet bränns. Om du inte redan har gjort det, passerar ungefär en centimeter av snöret genom hålet i mitten för att fungera som veke.
2.
Fyll burken med vadd. Se till att ullen inte är förpackade så tätt i burken till att ingen vätska kan hällas i. bomull absorberar det mesta av bränslet och fungerar som en långsam frisättning system, gör så att veken inte komma över-blöt och bränna för snabbt.
3.
Fyll burken med denaturerad sprit. Var noga med att inte över-Fyll burken som det måste finnas utrymme för strängen samt flytande och vadd. Skruva på locket på burken. Låt stå i fem minuter så veken absorberar en del av bränslet. Spritbrännaren är nu klar att användas och kommer att fortsätta brinna så länge det finns bränsle matas in i veken.

Tips och varningar


  • Olika typer av veke kan användas i stället för sträng. Vissa brinner snabbare, vissa långsammare, så försök att hitta den typ av veke som passar dina behov.
  • samma sätt kan olika typer av spriten skulle användas i stället för etanolen. Etanol och propanol är utmärkta alternativ så, återigen, att experimentera se som bäst passar dig.
  • med en tydlig glasburk blir det lättare att se när du kör slut på bränsle.
  • Som med alla saker i kemi klass, vård och omsorg behövs vid hantering av kemikalier. Spriten i en spritbrännare är mycket brandfarligt, så om spill hända, tvätta området noggrant.
  • Ande brännare kan bli mycket varm under användning, särskilt inom metall locket. Alltid vara säker på att låta brännaren svalna innan du rör den, eller använda värme handskar om detta inte är möjligt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org