välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

laser penna vetenskapliga experiment

Postad av : Jeanette Morales

Laser pennor har blivit så billigt det är lätt att glömma att de är små underverk av teknik. Om du har en laser penna som du kan utföra några enkla men slående experiment. Ha lite pedagogiska kul med barnen, eller bara återuppliva din känsla av vetenskaplig förundran genom mixtrande med laser.

Se Laser

Gör lasern synlig genom att skapa några dimma. Eftersom laser är gjorda av koherent ljus strålen åker rakt fram utan att sprida eller spridning. Till skillnad från lasrar i filmerna, kan verkliga lasrar inte ses utom när de kommer till uttryck genom något.

För att göra en laserstråle synlig, kan du använda en dimma maskin, såsom typ du kan hitta för fester. Lite torr-is sjönk i varmt vatten kommer att skapa en kuslig utseende dimma med galen vetenskapsman vibe också, men använder den i en väl ventilerad plats. För en låg-tech och låg-budget-lösning, kan du slå bara två mycket dammiga tavlan suddgummin tillsammans.

Spegla Laser

Ställ upp två speglar parallellt med varandra, och glans laserstrålen mellan dem. Genom att justera infallsvinkeln noga du kan "fånga" balken mellan de båda speglar vilket gör det studsar från den ena till den andra i ett intrikat mönster dragspel.
(Infallsvinkeln är den vinkel som lasern vidrör ytan av spegeln. Du kan använda en gradskiva för att mäta den och se till att den är lika med vinkeln av eftertanke. )

Dela Laser

Shine strålen av din laser penna till ett objektglas inställd på 45 grader mot balken. När en laser möter ett öppet men reflekterande yta en del av strålen kommer att få igenom, men en annan del kommer att återspeglas. Upprepa proceduren och skapa ett system av speglar och bilder för att skapa komplexa vägar för balkar att följa.

DIFFRAKTERA Laser

Skapa mönster med att putsa lasern genom ett finmaskigt eller en fågel fjäder och på en vit vägg . En laserstråle kan beskrivas som en samling av nästan perfekt synkroniserade vågor, och när du använder ett finmaskigt att dela balkar du stör att synkroniseringen. Som ett resultat kommer vissa vågor förstärka varandra och vissa kommer att neutralisera varandra och skapar hypnotiserande geometriska mönster.

Vidta försiktighetsåtgärder

Minska risken för ögonskador med hjälp av en röd laserpekare med en effekt på mindre än 1 mW (det vill säga 1 milliwatt, eller en hundradel av en tusendel av kraften i en gemensam glödlampa).

för skolprojekt, undvika hög effekt grön laser pekare. De har en mer framträdande, men de är dyrare och de kan orsaka nästan omedelbar ögonskada såvida du inte använda skyddsglasögon.

    
    Copyright © 2011 give2all.org