välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför daggmaskar kräver en våt miljö?

Postad av : Stefan Svensson

Daggmaskar anses vara en olägenhet i vissa delar av världen, medan de i andra visar sig vara mycket fördelaktigt. I vissa länder har daggmask befunnits uppgå till 22 meter, medan andra kan bara når ett par inches. Din gårdsplanen eller trädgården kommer att innehålla ett par sorter av daggmaskar. Daggmaskar har hittats resa i besättningar, kommunicerar de genom beröring, att sända signaler till varandra, barn föds från kokonger mindre än ett riskorn

Du behöver:
glasburk. .
Metallock.
6 inches av sträng.
Packet bomullstuss.
Flaska med denaturerad sprit.
Korkskruv.

Historia

Daggmaskar är inte en inhemsk art till Nordamerika. Daggmasken hör hemma i Europa och Asien. Nu över 100 arter av daggmaskar är bosatta i Nordamerika. Det är anat av Institutionen för naturresurser, att den första daggmask infördes under 1800-talet till tidiga 1900-talet under bosättningarna, vilket krukväxter som mer än sannolikt transporteras ägget fall eller maskar själva. De fartyg som används också stenar och jord som förkopplingsdon, när de inte längre behövs dumpades på stränderna.

Habitat

daggmask överlever bäst i en varm, fuktig jord. Om jorden blir för torr, kommer daggmask söka antingen genom bättre villkor eller krypa upp i en boll för att vänta på de villkor att förändras. Om villkoren inte ändra daggmask kommer att dö av kvävning. Daggmasken andas genom sin slemmiga huden, hjälper den tunna att hålla maskar huden smidig, medhjälp det att andas. Huden på daggmask kräver fukt för att masken att andas. För mycket vatten och kvävning är möjlig. Daggmaskar överleva i lägre höjder där det finns gott om skräp för dem att konsumera.

Diet

Daggmaskar konsumera de döda och ruttnande material ligger på marken, få näring från svamp och bakterier som härrör från nedbrytning. Forskning har visat att på ett år 16,000 pounds av jord kommer att passera genom daggmask.

Fördelar

De olika arter av daggmaskar ger en värdefull service till trädgårdar, fruktträdgårdar och odlingar runt om i världen. Som daggmask tunnlar genom marken skapa tunnlar och lämnar avfall bakom, är marken luftas, kallas avfall gjutgods är rikt på kväve. Tunnlarna kvar av daggmaskar att vatten och syre att flöda genom marken och i vissa fall, är till hjälp för att förhindra erosion. Grunt bruka i jorden kommer att hålla din daggmaskar glad, välnärda och hjälpa dem att behålla rätt mängd fukt

Typer

Det finns tre grundläggande positiva daggmaskar. Epigeic maskar lever i ytan mark, äter växtrester och lämnar efter gjutning rik på kväve. Den Endogeic maskar lever djupare i marken, tunnel horisontellt och äta den rika organisk jord. Då Anecic masken eller natt sökrobotar som gräver djupt i marken upp till ytan för att äta gödsel och annat skräp. Institutionen för naturresurser anser daggmask invasiv i Minnesota och farligt för överlevnad lövträd eftersom daggmaskar äter döda blad, konsumerar fråga som skyddar nya träd och blommor. Över allt finns det mer än 7. 000 arter av daggmask.

    
    Copyright © 2011 give2all.org