välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy skala våren

Postad av : Jonathan Nyberg

Springs (spolar av elastiska metall) är gjorda för att antingen sträckas eller klämmas. Den kraft som krävs för att antingen sträcka eller komprimera en fjäder är lika med avståndet den flyttas genom multipliceras med den "fjäderkonstanten", enligt Georgia State University's Fysikum. Detta är en siffra som beskriver egenskaperna för att våren och beror på dess storlek, form och hur den gjordes.

Springs är mycket användbart för att göra skalor. Eftersom den kraft det tar att sträcka en fjäder är proportionell mot avståndet det sträcker, alla objekt som sträcker en fjäder dubbelt så långt som ett annat föremål väger dubbelt så mycket som det.

Du behöver:
Spring
. Styrelsen.
Chain.
Krok eller korg.
Härskare.
Marker.
Skruv eller spik.
Stand.

Plocka Delar


1.
Bestäm det högsta belopp du vill att din skala för att kunna mäta. Ju större högsta vikt den kan mäta, desto svårare för den att vara exakt belopp små skillnader i vikt. Skillnaden i det belopp som en fjäder stor nog att väga ten pounds skulle behöva sträcka efter objekt bara ett par gram annan skulle vara alltför svårt att se.
2.
Hitta en fjäder. Vetenskap kataloger och industriell leverantörerna säljer fjädrar. De bör kunna förse dig med fjäder konstant och dess maximibelopp av stretch. Multiplicera dessa två siffror kommer att ge dig den högsta vikt att den kommer att kunna mäta. Om du skaffar en fjäder secondhand, måste du bestämma den maximala vikt den kan mäta själv. Små fjädrar är bättre för att mäta små vikter och stora fjädrar för stora vikter.
3.
Fäst en krok till en kedja hängande från ena änden av våren för att hålla saker som skall vägas. Om du vill, bifoga en korg eller transportören till slutet av våren istället. Detta kan vara mer användbart för att mäta många objekt, men kan också vara lite svårare att komma med.
4.
Montera fjädern på tavlan så att den hänger rakt framför. Den kan monteras genom att sätta en skruv eller spik halvvägs in i toppen av styrelse och hängande på våren från den. Se till att kroken eller korgen hänger under botten av styrelsen medan vårens botten är ungefär halvvägs upp i styrelsen.
5.
Mark mätning linjer på tavlan. Rita en linje i botten av våren även om ingenting vägning. Placera känd vikt på vågen. Gör en markering i styrelsen där botten av våren kommer till vila. Upprepa denna process med var och en av vikterna.
6.
Mät från den linje där fjädern börjar raderna för varje olika vikt. Göra ytterligare varumärken ned brädan med samma intervall, och numrera dem sekventiellt och märkning deras enheter. Om du har använt 1 u00A3 vikter detta kommer att ange var våren kommer sträckan till för två pounds, tre pounds och så vidare.

    
    Copyright ©2011