välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om havet pennor

Postad av : Magnus Ekblad

Den mjuka koraller som kallas havet pennor fått sin gemensamma namn från sin upprätt fjädervilt utseende som påminner om en gammaldags gåspenna. De lever i djupa tropiska och tempererade vatten runt om i världen, med rot-liknande utväxter att förankra sig i sand eller lera på havsbotten

Du behöver:. .
Våg

Fundamentals

Hav pennor, vetenskapligt kallas Pennatulacea, tillhör den grupp av mjuka koraller eller octacorals och består av åtta tentakler polyper som bildar en upprätt stjälk, en rot-like growth känd som en stjälk och utfodring eller reproduktiva strukturer, enligt University of California Museum of Paleontology i Berkeley, Kalifornien.

Sea pennor kan växa till mer än sex meter i höjd, beroende på art. Färgerna går från mörk orange till gult och vitt och är ofta ljusa, beroende på Monterey Bay Aquarium i Kalifornien. Sea pennor föredrar djupt vatten där turbulensen är mindre sannolikt att påverka dem. De gör sina hem i havsströmmar för att säkerställa en jämn tillgång på plankton, havet pennan huvudsakliga föda.

Vid beröring, hav pennor producerar en ljus grönt ljus kallas bioluminescens.

Egenskaper

Sea pennor, precis som alla koraller, ser ut som växter men är faktiskt består av hundratals eller tusentals djur känner som polyper och deras kalcinerad skelett. Till skillnad från många koraller, har ett hav Pens koloni av polyper specialiserade funktioner med några polyper blir stjälken, vissa livnär sig på plankton, några används enbart för reproduktion och andra som används för försvarsmekanismer som sprutar vatten på ett rovdjur, enligt Monterey Bay akvarium.

Medan de mest identifierbara havet pennor är de med polyp "blad" som ser ut som fjädrar, inte många andra inte har dessa utväxter och ser mer ut som kulspetspennor, klubbar eller ens paraplyer, enligt till University of California Museum of paleontologi.

Till skillnad från andra koraller, hav pennor kan flytta. De bort roten till deras härrör från sand eller lera på havsbotten och resa längs havsbotten till andra platser som kan vara mer skyddade eller erbjuda mer mat.

Historia

Fossil poster för havs pennor är begränsade men det finns vissa som går tillbaka miljontals år, enligt University of California Museum of paleontologi.

Reproduktion

Sea penna lek kan vara årliga eller kontinuerlig, enligt National Oceanic and Atmospheric Administration's National Fisheries Science Center . Som med andra koraller, sjöpennor release spermier och ägg i det omgivande vattnet att blanda och gödsla. Larver sjunka till havsbotten efter ca sju dagar och framväxten av en ny hav penna börjar.

Överväganden

Sea penna befolkningen i vissa områden, särskilt delar av Puget Sound i USA Pacific Northwest, har minskat under de senaste åren, enligt Monterey Bay Aquarium. Forskare har inte fastställt orsaken. Sea penna rovdjur inklusive sjöstjärnor och nakensnäckor också försvinner från samma områden, enligt akvariet. Den röda stjärnan, läder stjärna och tre typer av nakensnäckor lever på havet pennor.

    
    Copyright ©2011