välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om North Carolina svart ekorre

Postad av : Ulf Friberg

Ekorrar är intressanta varelser som kommer i en mängd olika färger, och de vanligaste är grå och röd. När du reser längs den sydöstra kusten, kommer du att se ekorrar med svart päls. Även de svarta ekorrar är inte hemma i North Carolina, har de vuxit i antal. Varmare klimat, perfekt boträd och en mängd vegetation tillåter dem att lyckas i detta södra område

Funktioner

Den svarta ekorren är inte en ny art. Det är faktiskt en undergrupp till den östra grå ekorren och den östra räv ekorre. Endast en av 10. 000 är helt svart i färgen. Dessa däggdjur har melanism, en ökad nivå av svart pigment. Två grå ekorrar kan para sig och producera svart avkomma med melanistiska drag. Motsatsen finns i vitt ekorrar med albinism, det saknas färg föreningar. Den östra grå finns normalt i nordöstra USA och södra delarna av Kanada. Några av de svarta ekorrar har orange tips på deras svansar. Den östra räv ekorren är inhemsk i de sydliga länderna, och kan ha vita ansikten och vita tippas svansar.

Historia

Innan den europeiska uppgörelsen var svarta ekorrar vanligare än grått. Den mörka färgen hjälpte dem smälter in i tät skog omgivning. Man tror den svarta ekorrar kunde bevara mer solvärmen genom sin päls och överleva hårda vintrar i norra intervall. Detta gjorde ämnesomsättning vara högre än grått, kräver mindre näring. Efter européerna bosatte sig i USA, var skogar rensas att ge utrymme för hem och samhällen. Den svarta päls gav snart vägen till den grå i ett försök att existera utan att upptäckas av rovdjur.

Habitat

livsmiljöer kan vara allt från torra öknen intervall till polarområdena i norr. Svart ekorrar samexistera med den östra räv ekorrar. Detta är helt synlig i och runt delstaten North Carolina, USA. Personer med denna södra delstaten rapportera dem som beskedligare än grått, ibland till den grad att bli en olägenhet. Många golfbanor i närheten av stranden ser övervägande svarta ekorrar. Orsaken kan vara det utbredda barrträd som erbjuder kottar och gott trädtoppar för häckande. En annan sevärdhet av golfbanor är stort område som ger säkerhet från rovdjur. De flesta svarta ekorrar kan tillbringa hela sitt liv på fem till 10 hektar livsmiljö.

Matvanor

Sedan ekorrar är främst växtätare, de tenderar att livnära sig på frön, nötter, frukt, fikon, barrträd kottar och grön vegetation. När hungern, de äter fågelungar, ägg, små ormar och insekter. Svart ekorrar tenderar att befinna sig i denna belägenhet i varmare klimat. Utsäde begravda i marken över vintern gro tidigt på våren, vilket kräver ekorrar jaga andra näring.

Missuppfattningar

Det finns många missuppfattningar om den svarta ekorre. De anses onda omen att vissa på grund av den fasta svart päls och små populationer. Andra tror djuret placeras i deras region för att bringa lycka över fält och grödor. Ett annat problem som nämns av djur experter är det domesticeringen av svarta ekorrar. De är inte husdjur och bör aldrig hand utfodras, eftersom de kommer att bita.

    
    Copyright © 2011 give2all.org