välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur berätta om en silkesodling är manlig eller kvinnlig

Postad av : Annika Hultén

Uppfödning och avel silkesmaskar är mycket enklare om du kan berätta om dina insekter är manliga eller kvinnliga. Tala om skillnaden mellan manliga och kvinnliga silkesmaskar medan de är i larvstadiet kan vara mycket svårt. När silkesmaskar snurra en kokong och framstår som silkesfjärilsägg nattfjärilar, med åtskillnad mellan män och kvinnor blir mycket lättare. Vuxna silkesmask nattfjärilar lever bara för en period på sju till 10 dagar, under vilka de föder
1.
Jämföra storleken på din silkesmaskar när de fortfarande är i larvstadiet. Den minsta silkesmaskar kommer sannolikt att bli män, medan de större är typiskt kvinnor. Silkesmaskar som inte förefaller vara betydligt större eller mindre än de andra kan bli män eller kvinnor.
2.
Leta efter en flik av huden efter i kroppen om silkesodling nattfjärilar när de ur sina kokonger. Man silkesmask nattfjärilar kommer att få en förlängning på slutet av deras kroppar att honorna inte har.
3.
Utvärdera skillnaden i storlek mellan de vuxna fjärilarna. Hona är större och mycket mindre aktiv än manliga silkesmaskar nattfjärilar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org