välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en metrisk skala linjal

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det metriska systemet är ett system av mått som används i stora delar av världen och i vetenskapliga och tekniska tillämpningar. Den "meter" är basenheten för längdmätning i det metriska systemet. En tiondel av en mätare är en decimeter, är en hundradel av en meter centimeter och en tusendel av en meter är en millimeter

Du behöver:.
Metric skala härskare


. 1.
Leta reda på sidan av linjalen som har centimeter och millimeter. Detta är den metriska sida. Hitta "0" märkning på linjalen. Många härskare börjar inte mätningen markeringar i slutet av linjalen. "0" är ofta något inåt från kanten av linjalen. Använda kanten av en härskare som den första mätpunkten kan orsaka felbedömningar.
2.
Placera linjalen längs sidan längden som ska mätas. Se till ena änden av längden justeras med en hänvisning markering på linjalen.
3.
Identifiera markeringarna på linjalen i båda ändarna av längden som mäts. Om noll-märkning används, då längden är helt enkelt den högre av de två ändar. Till exempel, ett objekt i linje med "0" centimeter varumärket slut och "11" centimeter märke i andra änden skulle mäta 11 centimeter (11 cm-0 cm=11 cm).
4 .
Subtrahera slutar mätningen från start mätning om du använder en utgångspunkt än noll märkningen. Till exempel, ett objekt i linje med "1" centimeter märke i ena änden och de 11 centimeter varumärket i andra änden skulle mäta 10 centimeter (11 cm-1 cm=10 cm). .
5

Om en mätning rivjärn än ett heltal, inkludera millimeter i den slutliga mätningen. Till exempel innebär 10,3 cm 10 centimeter och tre millimeter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org