välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur producerar vindkraftverk el?

Postad av : Jonathan Nyberg

Alla räknar med att slå på en lampa med hjälp av en strömbrytare, att elektricitet kommer att vara där för att driva lampan. Ändå människor ger mycket lite tanke åt hur att el produceras eller att en icke-förnyelsebar resurs kol, används för att driva de flesta elektriska anläggningar. Eftersom det är en förnybar och ren energikälla, det finns en hel del fokus på vindkraft teknik som en lösning på våra framtida energibehov. Metoden för elproduktion med vindkraft är enkelt

Typer

Vindkraftverk finns i två grundläggande typer:. Horisontell turbin med propeller-liknande stift och en vertikal turbin som påminner om ett eggbeater . Majoriteten av turbiner i bruk är den horisontella typen. Båda är effektiva i rätt förhållanden, men propellern stil kan användas på olika höjder och byggt i olika storlekar för att på bästa sätt utnyttja de vindförhållanden i ett område. Detta är också den stil som påminner om traditionella väderkvarnar, som de hittade i Holland.

Funktion

Den utrustning som används för att skapa elektricitet ligger inuti den plattform som håller bladen. Bladen av propellern ansluta till en rotor, som ansluts till en drivlina som snurrar axeln inuti en elektrisk generator. Det finns också bromsar och kontroller som håller knivhastighet regleras så att bladen inte skadas av kraftiga vindar.

Effekter

Inne i generatorn är en stor kopparspiral eller armatur, omgiven av magneter. Eftersom spolen är spunnet av drivlinan, bygger den magnetiska kraften mellan kopparspiral och magneter och en avgift skapas. Detta är el. Denna el sker sedan på insidan av tornet till en transformator som lagrar elektricitet innan du skickar det till ett kraftverk via höga kraftledningar. Vindkraftverk, som är installationer av några till tusentals vindkraftverk, kan ha flera på plats transformatorer eller ens sina egna kraftverk.

Betydelse

En medelstor vindkraftverk kan generera allt från 50 till 300 kilowatt el. Det är nog till makten från fem till 300 bostäder baserat på en genomsnittlig årlig användning på 10. 000 kilowatt. Vindkraftverk skall ha en minsta vindhastigheter från 12 till 14 miles per timme att producera el och det optimala intervallet är en konsekvent vinge hastighet mellan 12 och 24 mph. Webbplatser måste väljas med omsorg, eftersom inte alla områden har konsekvent vind. Många mellanvästern har stadiga förhållanden krävs för att producera vindkraft, men bergspass på områden, som till exempel San Francisco Bay Area och Bakersfield, Kalifornien, har också gett starka resultat som hem för vindkraftsparker.

Potentiella

Vindkraft producerar omkring 0,5 procent av USA: elkraft, men enligt den federala Research Lab Battelle Pacific Northwest Laboratory, kan vindkraften leverera så mycket som 20 procent av landets elektricitet. I själva verket har vinden förmåga North Dakota enbart förmågan att leverera en fjärdedel av landets elektricitet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org