välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Värdet av att använda solenergi

Postad av : Stefan Svensson

Solenergi är mycket värdefullt eftersom det är en förnybar energikälla. Förnybara resurser har förmågan att förnya sig med jämna mellanrum, enligt forskare vid University of Wisconsin-Stevens Point. Så småningom alla icke-förnybara resurser kommer att vara uttömda och världen kommer att vända mot solenergi och andra källor för makten. Solenergi bidrar även till ett lands nationella säkerhet genom att minska sitt beroende av utländsk olja

Fördelar

Den största fördelen med solenergi är att det aldrig kan användas upp och är lätt tillgängliga, enligt Infinitepower. org. Detta är till skillnad från icke-förnybara resurser som kol, fossila bränslen, olja och naturgas som så småningom kommer att vara uttömda. En annan fördel med solenergi är att det är en ren energikälla och inte släppa växthusgaser. Solenergi enheter kan också byggas inom en kort tid och är relativt billiga, enligt University of Wisconsin-Madison.

Överväganden

Tremendous mängder solenergi faller på jorden varje timme, enligt Infitepower. org. Varje dag vid middagstid, 1000 watt av solenergi faller på varje kvadratmeter mark inom en timme. Solenergi kommer till jorden i form av synligt ljus och infraröd strålning.

Historia

Efter 1973 oljeembargot blev USA oerhört intresserade av solenergi, enligt Rochester University. Landet var orolig för begränsade oljetillgångar och investerat $ 400 miljoner dollar per år i solenergi. Tidigare hade regeringen bara investerat $ 1 miljon per år i solenergi.

Problem

enda problemet med solenergi är att det är svårt att lagra, enligt Rochester University. Detta skulle göra solenergi en olämplig energikälla på natten. Framtiden för solenergi beror till stor del på utvecklingen av hjälpsystem som lagrar solenergi när solen är inte ute. Tyvärr finns inte dessa hjälpsystem inte idag. Dock är solenergi fortfarande en värdefull energikälla eftersom det är lätt tillgänglig och inte släpper ut växthusgaser.

Snabbfakta

Solen omvandlar 5 miljoner ton materia till energi varje sekund, enligt University of Wisconsin-Madison. Forskarna tror att solen inte kommer att bränna ut i ytterligare fem miljarder år. Den mängd energi som faller på staten Wisconsin är ensam lika med 844 kvadriljon BTU av energi varje år. Detta är 550 gånger den mängd energi som används i Wisconsin under ett enda år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org