välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningsområden för emaljerad koppartråd

Postad av : Magnus Ekblad

Emalj-belagda koppartråd är täckt med en polyuretanharts istället för plast isolering. . Det är användbart inom elektronik projekt, eftersom emaljen fungerar som flussmedel i lödning, så du kan använda kabeln direkt i byggnaden kretsar utan att ta bort en beläggning.

Bestruket koppartråd används för att göra attraktiva smycken och i skulptur projekt. Det är också nödvändigt för att göra kristall radioapparater och för elektromagnetiska lärande.

Magnetspolar

Ta en spik och linda några varv av emalj överdraget koppartråd runt det, bifoga ett batteri till ändarna och du gjort en elektromagnet. Det är i varje elmotor, generator, och många elektronikkomponenter.

Koppartråd spolar är en del av en elektrisk anordning som kallas en induktor. Principen om induktion publicerades första gången av den brittiska forskaren Michael Faraday. Den tråd spole en induktans kan skapa elektrisk energi när en magnet flyttas inne i spolen. Förslaget om magneten genererar den nuvarande och om magneten stannar, den nuvarande stannar. Principen om induktion gör också cooper tråd spolar användbar inom kommunikationsteknik.

Crystal Radio

De tidigaste typerna av radio var kristall uppsättningar som använt en spole koppartråd, en kondensator som en tuner och en blyglans kristall som mottagare. Dessa tidiga AM radioapparater revolutionerat långväga kommunikation genom att radiooperatörer på fartyg på havet för att skicka och ta emot meddelanden till varandra och fastlandet. Radio blev snabbt den främsta källan för nyheter och underhållning, med miljontals kristall radioapparater säljs för konsumtion.

Crystal radioapparater, även kallad "kattens morrhår" radioapparater, plocka upp signalen med en antenn. Signalen från antennen orsakar en växelström i tråden spole. Batteriet har lite motstånd till likström som passerar genom den, men AM signalen från antennen skapar växelström och spolen motstånd, eller impedans varierar som frekvensen på signalen varierar. Kombinationen av spiral och motstånd omvandlar radiovågor till elektriska signaler och den skjutbara berör kontakta spole på olika ställen för att lyssna på olika frekvenser. Den elektricitet passerar genom slutet av koppartråd i kristall, som hejdar den till signaler hörlurar högtalare kan återge som ljud.

Bell Photophone

Enligt University of Virginia hemsida Hur man bygger moderna versioner av tidiga tal telegraf, kan du använda emalj överdraget koppartråd att återskapa några av Alexander Graham Bells experiment med att tala telegraf. En intressant sak som du kan göra med koppartråd är en replik av Bell Photophone sändaren. Detta 1881 uppfinning skulle kunna överföra talarens röst med hjälp av en ljusstråle. Mr Bell använt selen men du kan använda en billig solcell. För det experiment du ansluta en plåtburk med en spegel på botten. När du talar i går, reflekteras ljuset från spegeln bär signalen till den lilla solcellen, som omvandlar det till elektrisk energi. Den elektriska energin strömmar genom emalj-belagda koppartråd, som är insvept i en spole runt en bult för att göra en transformator. Den energi fortsätter vidare ner koppartråden till högtalaren och kommer ut som din röst.

    
    Copyright © 2011 give2all.org