välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blå triangel fjäril information

Postad av : P-O Lennartsson

Gemensamt för delar av Australien, södra Asien och Sydostasien, den blå triangeln fjäril, eller spyfluga, är en art i makaonfjäril. De olika geografiska platser i Indien, Myanmar, Sri Lanka, Kina, Taiwan, Indonesien, Nya Guinea och Salomonöarna samt Australien är hem för ungefär 15 underarter av Graphium Sarpedon med bruna eller svarta kanter vingar med en blå eller turkos . triangulära centrum

Du behöver:.
skoparmen skala
Person till väga

Klassificering

Klass:. Insecta
Order: fjärilar
Familj: Papilionidae
Släkte: Graphium
Art: Sarpedon
Vanliga namn: Blå Triangel (även känd som spyfluga)

Ägg och Caterpillar

Blå Triangeln fjärilar lägger sina gulaktiga äggen ett i taget på övre sidorna av bladen, där de kläcks till mörkgrönt taggig larver. Eftersom larverna utvecklas till larver, de är klargröna med en vit linje nära huvudet. De äter på bladen, främst från lagern familjen. När de övriga bildar de en siden pad att vila vidare. Caterpillar kropp smalna från huvud till stjärt och många av rasen har en gul (eller ibland röd) osmeterium --- ett bråck i den första segmentet --- som avger en stickande lukt när larv är störd.

Puppor och Chrysalis

Triangelturen's puppor är gröna och ven-mönstrade så att puppor smälter in i bladet bakgrunden. Puppor fästa på undersidan av bladen av livsmedel växter och bildar en siden puppa från en enda tråd.

Butterfly beskrivning

Äldre Blå Triangeln fjärilarna har ljust blå eller turkos vingar med svart eller brun fransig kant. Den blå mönster gå att göra en triangel (därav namnet) och bakre vingarna har fyra blå halvmånar nära bakkant och röda fläckar på undersidan. Deras spännvidd är två och en halv till tre inches. Årligen två eller flera generationer slutföra livscykel.

Habitat

Triangelturen fjärilens livsmiljö flesta regioner är fuktig, låg nivå regnskog (upp till 5. 000 meter) och monsun skog, även om vissa verkar i förorter trädgårdar. Vid dessa förhöjningar, fjärilarna flyger precis ovanför träd kapellet. Vissa underarter har anpassat sig till högre höjder i Himalaya och torrare delar av Australien.

Behavior

blå trianglarna visar en kraftfull men ojämn flygning mönster. De sätter sig sällan utom för att livnära sig på blommor eller dricka ur den fuktiga sanden längs bäcken banker eller vattensamlingar. Vid matning på blommor, håller de sina vingar vertikalt och vingarna vibrera.

Hanarna verkar patrullera trädkronorna och vanligtvis foder i grupp vid kanten av vägen pölar. Ibland tycks lockas till djurspillning, kadaver och ruttnande insekter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org