välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

brand börjar verktyg för överlevnad

Postad av : Jeanette Morales

Om du befinner dig i en överlevnadssituation, veta olika tekniker för att starta en brand kan betyda skillnaden mellan liv och död. Inte bara kan en brand användas för att hålla dig varm och torr vid dåligt väder, även den kan användas för att torka kläder, laga mat och signal om hjälp. Det finns flera små verktyg som lätt kan stuvas i ett fordon eller med din camping och vandring redskap.

Tändstickor eller Ljusare

Det enklaste och mest självklara verktyg för att starta en brand i en överlevnadssituation är tändstickor eller tändare . En cigarett rökare kommer nästan alltid har en av dessa i sina fickor i alla situationer. För dem som inte röker, skulle det inte vara en dålig idé att hålla en eller båda i bilens handskfack, första hjälpen kit eller vägkanten nödsituation kit. Om du vandra eller camping, bör dessa vara nödvändig utrustning som du bär varje gång.

Striker Verktyg

Där finns några olika verktyg som använder friktion och metall för att skapa en omedelbar, varm gnista. Två populära produkter är flinta och stål och magnesium anfallaren. Magnesium fungerar genom att raka bort en del av magnesium baren med en fickkniv, eller ens en skruvmejsel, på vissa fnöske. Dra ut anfallaren baren på magnesium blocket orsakar en het gnista i sin tur orsakar magnesium spån att antända. Magnesium brinner vid 5. 400 grader Fahrenheit, som är varmt nog att ljus även fuktig fnöske efter några försök.

Batterier och Stålull

Om du råkar ha stålull tillgänglig, och ju finare desto bättre kan du använda det tillsammans med en batteri för att starta en brand. Något så litet som en 9-volts batteri kommer att göra susen. Lithium Ion mobiltelefon batterier fungerar bra, men kommer att göra att batteriet obrukbart efteråt. Sträck ut din stålull så mycket som möjligt, och börja gnugga två poler på stålull. Den nuvarande övergår till stålull och det börjar glöda. Du kan sedan överföra denna glöd till din fnöske lugg och blåser på den för att starta en eld.

Linser

Objektiv kan användas för att direkt ljus som passerar genom dem till en brännpunkt, där ljuset är mycket het. Då kan du lätt saker som fnöske, papper eller kartong. Ett förstoringsglas är det enklaste att använda, även om de flesta människor inte skulle finna sig med en i överlevnad situation. Andra objektiv som kan användas är glasögon, en tydlig ballong full med vatten, eller ens en bit av is. En läsk eller öl kan botten poleras med en chokladkaka eller lite tandkräm kan användas som en parabolisk lins för att få ljus till en brännpunkt också.

    
    Copyright © 2011 give2all.org