välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fågel hemstädning tips

Postad av : Annika Hultén

fågelholkar måste rengöras regelbundet för att ge en optimal livsmiljö för fågelarter med avvärja parasiter och rovdjur. Experter och amatörer vidhåller att fågelholkar bör rengöras ungefär en gång varje år, särskilt i början av hösten innan inledningen av vinterutfodring.

Verktyg flesta fågelholkar är byggda med avtagbara paneler eller gångjärnsdörrar så att deras interiörer kan nås. En skruvmejsel eller liten hammare kan behövas för att öppna fågelholk. Har på handen ett rengöringsmedel som blekmedel eller en unscented flytande tvål eller rengöringsmedel, flera trasor och en trädgårdsslang. Har också några gummihandskar och låg mäta dammfiltermask på sidan som parasiter, svamp och avfall som har samlats i fågelholk skulle vara skadligt vid beröring eller inandning.

Rengöring Strategier Börja städningen din fågelholk genom att ta bort och kasta alla återstående bomaterial inuti. Med en trasa och lösning gjord av nio delar vatten till en del rengöringsmedel, skrubba insidan av fågelholk aggressivt, att frigöra alla respekteras material såsom mögel, mögel eller diverse främmande ämnen. När skrubba är klar, skölj det inre av fågelholk noggrant med en trädgård hus eller hinkar med rent vatten. Låt fågelholk att helt torka i solen innan stänga den igen.

Håll omnejden

Rengöring och skötsel av området kring din fågelholk kommer också att bidra till att främja en optimal livsmiljö för fåglar. Om fågelholk är trädet monteras, se till entrén och placeringen av fågelholk är fria från grov vegetation eller grenar och är lättillgänglig för fåglar. Eftersom fågelholkar ofta bebos av ekorrar, möss och andra små djur, välja ett område nära en lågtrafikerad område som dessa arter är mindre benägna att bebo.

Slå in

Det är inte nödvändigt att tillhandahålla någon bomaterial eller mat i en fågel hus efter rengöringen. Sådana bevis kan leda fåglar att tro att huset redan är bebott av antingen andra fåglar eller ett rovdjur. Dessutom bör fågelholkar placeras borta från starka vindarna och från områden där de kommer att få långvariga direkt solljus.

    
    Copyright © 2011 give2all.org