välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är asbest utförd?

Postad av : Magnus Ekblad

Asbest kan orsaka många olika hälsoproblem, särskilt lungcancer. Det är farligt när andades in och har varit förbjuden sedan upptäckten av dess cancerframkallande egenskaper. Förenta staterna har inrättats ett antal metoder för att undersöka förekomsten av asbest, tillsammans med olika sätt att säkert ta bort den. Endast vissa laboratorier har förmåga att genomföra dessa tester

Definition

Asbest är ett mineral fiber som skapats för att vara ett flamsäkert tillsats till vanliga byggmaterial, främst fiberskivor och isolering. Tyvärr, när asbestfibrer släpps ut i luften kan de hålla sig flytande under lång tid. Vid inandning, kan de orsaka skador på lungorna och skapa cancer. Medan många asbest material som en gång användes har tagits bort, några fortfarande kvarstår, särskilt i äldre byggnader.

Provtagningen asbest inte kan testas genom att helt enkelt titta på den. Den faktiska fibrer som utgör asbest är för små att se med det mänskliga ögat, och eftersom fibrerna gång användes i så många byggmaterial, är det mycket svårt att bekräfta ett särskilt material, om inte särskilda märke och modell är känd. Om asbest misstänks tas prover och skickas till ett labb. Två olika typer av prov tas partikel och prover luft. Materialen är fuktade ner och klippt, sedan förseglas i en plastpåse och märks.

Godkända laboratorier Endast vissa laboratorier ha regeringens godkännande att bedriva asbest testning. Dessa laboratorier skall ha både rätt utrustning och certifierad personal som kan utföra rätt tester. Oftast någon typ av årlig utbildning krävs, som ofta förvaltas av staten.

PLM

PLM står för polariserat ljusmikroskop. PLM-enheter är det mest tillförlitliga sättet att testa prover för förekomst av asbestfibrer. Genom att analysera ljusets brytning genom provet är enheten sätta fingret på, inte bara förekomsten av asbest, men hur mycket asbest i provet och vilken typ det är.

Längd Test

Eftersom asbest tester ofta avgör hur en entreprenör måste gå vidare med uppförande eller om en byggnad kan användas för ett visst ändamål (t. ex. en skola), är det ofta viktigt att tester ska ske snabbt. De flesta laboratorier lovar resultat tillbaka inom 24 timmar. Eftersom ingen lång kemiska processer är involverade i asbest tester, tar metoden i sig inte länge.

    
    Copyright © 2011 give2all.org